Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Här öppnar världens första officiella Star Wars-hotell

Goda nyheter för alla Star Wars-nördar. Snart kommer man inte bara kunna besöka en av Disneys två nya nöjesvärldar på temat – inom en snar framtid kommer det även att gå att checka in på världens första Star Wars-hotell.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-02 Uppdaterad 2021-06-23

Det nya hotellet planeras att byggas i anslutning till Disneys nöjesanläggning i Orlando, Florida, som är tänkt att välkomna sina första besökare under 2019. Star Wars-avdelningen blir en av två på temat, den andra ska ligga i Kalifornien.

Här öppnar världens första officiella Star Wars-hotell
Skisser på Star Wars-parken i Orlando. Bild: Disney.

Detaljerna om hotellet är än så länge väldigt sparsmakade, men enligt The Telegraph ryktas det att anläggningen kommer att efterlikna Hans Solos rymdfarkost Millennium Falcon. Faciliteter inkluderar en pool, en vattenpark och en restaurang där gästerna kommer bli serverade av android-butlers.  

Enligt uppgifter kommer gäster som bor på hotellet kunna delta i interaktiva uppdrag som utspelar sig antingen på hotellet eller i parken.

Enligt tidningen ryktas det att en vistelse här kommer kosta från 900 dollar, motsvarande drygt 7 960 kr för två nätter med måltider och inträde till nöjesparken inkluderat, men än så länge är många detaljer oklara. 

Här är platserna från nya Star Wars-filmen som man kan besöka i verkligheten

Shopping i USA – 10 bästa outletmarknaderna

USA-quiz: Kan du identifiera alla USA:s stater på en karta?


Text: Johanna Jackson • 2017-05-02
NyhetUSAHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen