Annons
Annons
Tecknad bild på Star Wars: Galactic Starcruiser hotellet

Vad skulle du säga om två dagar semi-lajv på ett Star Wars hotell? Foto: Courtesy Disney

Nyhet

Allt vi vet om Disneys megasatsning: episkt Star Wars-hotell

Skippa rymden. Snart öppnar ett rymdhotell på jorden – inget mindre än Star Wars: Galactic Starcruiser. En två dagar lång hotellvistelse med Star Wars upplevelser. May the Force be with you!

Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-05 Uppdaterad 2021-11-06

Hemlighetsmakeriet inför öppningen av Star Wars: Galactic Starcruiser har varit lika bergsfast som inför premiären av en ny film i franchisen. Men nu ska vi ta en titt på vad vi faktiskt vet om hotellet som öppnar 1 mars 2022, så spänn fast er!

Star Wars: Galactic Starcruiser ligger intill Disneys Hollywood Studios i Florida, där vi också hittar Star Wars: Galaxy’s Edge och Millenium Falcon.

Så ser hotellet så klart inte ut i verkligheten, men det här är alltså den fiktiva Halcyon ut. Foto: Courtesy Disney

För det första – det är så mycket mer än ett hotell. Galactic Starcruiser är en två dagar lång science fiction-upplevelse som gränsar till lajv. Man behöver dock inte klä ut sig – men det verkar inte heller förbjudet. Man kan se det som ett boutique-hotell med tillhörande underhållning.

Får man en känsla av att vara i rymden månne? Foto: Courtesy Disney
Kanske att fönstren med rörliga rymdmotiv förstärker känslan. Foto: Courtesy Disney

Gästerna anländer och lämnar Galactic Starcruiser samtidigt. På så vis verkar gästerna vara med om samma upplevelser och eventuella händelser under sin vistelse. Vid ankomst tar man sig till skeppet Halcyon via en transportkapsel. Utanför ser man Florida försvinna när farkosten drar iväg snabbare än ljuset. Väl framme kommer man direkt till skeppets atrium. Här möter man andra resenärer, rymdvarelser samt en och annan bekant karaktär från Star Wars, bland andra Chewbacca, Rey, och Kylo Ren.

Vad sägs om lite ljussabel-träning? Foto: Courtesy Disney

Tanken är att gästernas agerande kan påverka rymdhistorien omkring dem. Hur och vad är oklart, men det skulle inte vara omöjligt att personal har vissa scener förberedda och även är fria att hitta på små äventyr med gästerna.

Delar av ens vistelsen kommer dock att vara planerad i förhand – bland annat får man besöka fartygets kommandobrygga för att lära dig om försvarssystemet (kan komma att vara nyttigt vid senare tillfälle), träning med ljussabel och en utflykt till Batuu (Galaxy’s Edge) där du får en chans att styra Millennium Falcon.

Ombord Galactic Starcruiser finns såklart hotellrum och restaurang där gästerna kommer få uppleva intergalaktiska smaker. Dock finns inget av det där andra som brukar vara vanligt på hotell – inget spa, tennisbana och liknande. Utanför skeppets alla fönster ser man heller inte Florida eller Disney Hollywood Studios, istället ser man rymden och förbipasserande kometer, kanske planeter och andra rymdfarkost.

Vi hoppas verkligen att atmosfären blir som på bilden och inte en plastig matsal. Foto: Courtesy Disney

Så vad kostar kalaset? Det är ingen billig rymdresa som kommer med en prislapp på runt 50 – 60 000 kronor beroende på om man är två eller en hel familj som bokar.

Kostnaden har kritiserats, och som många andra hotell och attraktioner på Disney, kommer de antagligen inte sjunka med tiden utan höjas. Trots det har bokningarna strömmat in och kanske blir Star Wars: Galactic Starcruiser ännu en av Disneys upplevelser som måste bokas månader innan besöket. Hoppas bara det är värt pengarna och tiden!


Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-05
NyhetHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen