Annons
Annons
En pizza

Vill du kunna laga och äta världens bästa pizza. Då är boken "Pizza Wizzard" för dig. Foto: Jonas Cramby

Nyhet

3 bästa platserna i världen för pizza – proffset tipsar

Oskar Montano, som är aktuell med boken Pizza Wizzard, delar med sig av sina favoritställen i världen för den bästa pizzan på resan.

Text: Karin Wimark • 2021-11-06 Uppdaterad 2023-06-21

Efter att ha bott i Rom väcktes Oskar Montanos längtan efter bra pizza i Stockholm. Idag driver han restaurangen 800 grader och Slice Shop och hämtar inspiration från Rom, Neapel och New York. Dessutom är han aktuell med boken Pizza Wizzard i vilken han vill inspirera folk till att laga schyst pizza i hemmaugn. Vi frågade honom om hans favoritställen för pizza i de tre storstäderna.

Rom

Gabriele Bonci i Rom förändrade hela min syn på pizza. Hans ställe Pizzarium där säljer pizzaslices bakade på plåt är nog bland den bästa pizzan i världen. I närheten har han även en Panificio som betyder bageri på italienska där de gör den tunnare varianten à la pala och säljs på vikt. Missa inte de fyllda pizzorna farcita. I Rom rekommenderar jag också Elementare i Trastevere där de bakar runda super tunna pizzor där de använder kavel. Bästa pizzan jag ätit på länge

New York

Senast jag var i New York körde vi en slicerunda. Mamas too i Harlem var min favorit då. Deras fyrkantiga grandma slices var en blandning mellan Rom och New York med grymma toppings och en nästintill friterad botten. På nästa resa vill jag besöka l’industrie i Brooklyn.  Sen är en sen slice på Joes alltid magiskt en varm sommarkväll

Neapel

I Neapel håller levererar alltid 50 Kalo och jag tycker de alltid håller hög lägsta nivå. Concettina ai Santi gör modernare tolkning på Napoletansk pizza som jag gillar och försöker fortfarande luska ut vad de använder för tomater på deras Margherita.

• Pizza Wizzard finns att köpa på nätbokhandlar för 230 kr.

Godaste läsningen!

Text: Karin Wimark • 2021-11-06
NyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen