Annons
Annons
Ticket har listat 2019 års stora restrender. Vi längtar bland annat efter äventyr och naturupplevelser. Foto: Tamara Malesevic/EyeEm/Getty Images

Ticket har listat 2019 års stora restrender. Vi längtar bland annat efter äventyr och naturupplevelser. Foto: Tamara Malesevic/EyeEm/Getty Images

Nyhet

Årets stora restrender – enligt Ticket

Äventyr, digital detox, secondary cities och naturupplevelser. Det är vad vi längtar efter 2019 enligt Ticket, som har listat årets främsta restrender.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-01-22 Uppdaterad 2021-06-23

Idag reser många för upplevelsernas och äventyrens skull. Populariteten för resmål där man kan kombinera sol, stad och spännande utflykter har ökat. Numera vill svenska resenärer även i allt större utsträckning åka till resmål där mötet med landet och kulturen står i fokus, så att man kommer nära både naturen, befolkningen och det lokala köket. 

Att besöka klassiska europeiska storstäder har länge varit populärt, men 2019 syns en annan trend. Nu vill vi besöka ländernas något mindre städer – så kallade ”secondary cities”. Så istället för att åka till exempelvis Barcelona väljer vi Valencia, för att få uppleva en mer genuin, autentisk kultur. 

– Secondary cities, eller second cities, är en spännande trend oavsett om du redan upplevt Europas alla härliga, klassiska storstäder och är ute efter något nytt, eller helt enkelt vill se en annan sida av semesterlandet än vad storstäderna oftast ger, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmeddelande. 

Årets stora restrender – enligt Ticket
Nu vill vi besöka ländernas något mindre städer – så kallade ”secondary cities”. Valencia är väl värd ett besök. Foto: Maylat/Getty Images

En annan trend är att söka en friluftskänsla under semestern. Vi vill vandra, cykla, åka på safari eller på annat sätt utforska semesterlandets natur och landsbygd. 

2019 blir dessutom året då digital detox står i fokus. Fler och fler väljer att checka ut från mobilen. 

– Instagramvänliga resmål har länge varit trendiga, och även om detta till viss mån fortfarande efterfrågas så är det inte samma fokus på sociala medier under semestern som tidigare. Stäng av telefonerna, koppla av och njut – det är vad som gäller 2019, och förhoppningsvis även längre än så, säger Katarina Daniels. 

 

Vagabond listar: Bästa resmålen 2019

Vagabond listar: 6 bästa städerna 2019


Text: Linnéa Axelsson • 2019-01-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen