Annons
Annons
Äventyrare klättar i berg och vadar igenom vatten

Luta dig tillbaka med popcorn och upplev äventyr och bli kanske inspirerad? Foto: Nanonf Film/Eliott Schonfield/Jochen Schmoll

Nyhet

Äventyrsfilmer på bio i Stockholm

Vill du ut på äventyr och behöver inspiration? Snart kommer Europas utomhusfilmfestival till Stockholm – här är trailern!

Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-17 Uppdaterad 2021-11-16

Europas utomhusfilmfestival är tillbaka, med flera hundra evenemang i 20 länder. Turnén hade premiär i München och en höjdpunkt då var världspremiär av filmen Miles Ahead den första inblicken i Jonas Deichmanns rekord-triathlon runt om i världen. Det är första gången E.O.F.T. visar ett ”äventyr som fortfarande är på gång”.

När Deichmann trampade iväg från München i september 2020 hade han 450 kilometer simning, 19 000 kilometer cykling and 5 000 kilometer löpning framför sig.

En annan film är Amazonie. År 1950, mitt i den guyanesiska djungeln, hittar urbefolkningen den franske upptäcktsresanden Raymond Maufrais resedagbok. Sjuttio år senare läser Eliott Schonfeld dagboken och ger sig ut för att följa i Maufrais fotspår. Det som börjar som en resa in i det förflutna blir snart ett test av Schonfelds mentala och fysiska gränser när han kommer farligt nära att möta samma dystra öde som Maufrais.

Biljetter och info

Turnén, som är inne på sin 20:e upplaga, kommer till Stockholm den 27 november. Filmerna visas på Skandia Teatern, mer info, trailers och biljetter finns här!


Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-17
NyhetAktiv semester

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen