Annons
Annons
Nu kan du boka tåg till övriga Europa via SJ. Foto: Gettyimages.

Nu kan du boka tåg till övriga Europa via SJ. Foto: Gettyimages.

Nyhet

Nu kan du boka tåg till utlandet via SJ

Vi har tidigare skrivit om SJ:s planer på en tjänst för den som vill kunna boka tågbiljetter från Sverige till övriga Europa. Igår, onsdagen den 2 juni, lanserades sidan! "Snabbaste tågförbindelsen till det bästa priset" lovar SJ.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-06-03 Uppdaterad 2021-10-13

Den nya tjänsten är skapad av SJ i samarbete med bokningsplattformen Omio. Det innebär att alla tågresor bokas genom Omio och att Omio är de som sköter kundservicen som därmed är på engelska.

– Genom att göra Omio mer tillgänglig för en svensk publik kommer fler att kunna resa till kontinenten på ett hållbart och bekvämt sätt, säger Mats Almgren, kommersiell direktör på SJ i ett pressmeddelande.

Än så länge är det begränsat vilka sträckor som går att boka från Sverige. Just nu kan du boka tågresor till de större städerna i Belgien, Danmark, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Storbritannien, Tyskland och Österrike.

”Efter sommaren kommer resor till fler destinationer och med fler tågbolag bli möjliga att boka”, meddelar SJ.

Susanna Elfors är medgrundare av Kadunk som bland annat driver Sveriges största tåggrupp på Facebook, Tågsemester. Hon är positiv till att det nu blir enklare att boka tågbiljetter, men är samtidigt kritisk till hur det hanterats.

– Jag hade önskat att SJ tagit mer hänsyn till de företag som redan finns och som är de som drivit fram den här utvecklingen. Nu är det många startups som riskerar att konkurreras ut av en stor aktör, säger Susanna Elfors och tillägger:

– Det är förstås bra att det blir enklare att boka via SJ om det kan bidra till att fler människor väljer att åka tåg. Men det är viktigt att man tänker på hållbarhet i alla led.

Nu kan du boka tåg till utlandet via SJ
Boka tåg från Stockholm till London på ett och samma ställe. Foto: Gettyimages.

Tjänsten är ännu i sin linda och en hel del finns kvar att önska enligt recensioner av tågresenärer. Vagabond återkommer med en mer djuplodande granskning av tjänsten inom kort.

SJ lanserar sommarens tågluffarkort – nu med fler valmöjligheter

Snart kan du boka tåg till Paris hos SJ

Så vill EU göra det enklare att boka europeiska tåg

I juni kan du ta nattåget Stockholm-Berlin

Världens vackraste tågresor – 16 episka äventyr på räls


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-06-03
NyhetTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen