Saalfelden och ermitaget. Foto: Istock, Pinzgauer via Wikimedia Commons.

Saalfelden och ermitaget. Foto: Istock, Pinzgauer via Wikimedia Commons.

Nyhet

Den här österrikiska byn vill anlita en eremit på halvtid

Sökes: En god lyssnare som inte har något emot att leva under enkla förhållanden.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-19 Uppdaterad 2021-06-23

Trött på ditt kontorsjobb? Längtar du efter nya miljöer och har en fäbless för alpmiljöer? Har du en kristen världssyn? Då kanske det här är jobbet för dig. 

Den österrikiska byn Saalfelden i regionen Salzburg letar efter någon som kan flytta in i byns eremitage. Eremitaget i fråga byggdes för över 350 år sedan och ligger upphöjt på 1 400 meter över havet på en klippa med utsikt över en dal.

Eftersom det inte finns något rinnande vatten och då huset inte är vinterbonat, är eremitaget bara öppet mellan april och november. Inte heller finns vare sig elektricitet eller internet. Jobbet är dessutom obetalt så det rekommenderas att den som får tjänsten har andra inkomster. 

Den här österrikiska byn vill anlita en eremit på halvtid
En av eremitagets tidigare eremiter Gottfried Scholenateuer år 1955. Eremitaget är ett av de sista i Europa som fortfarande är bebott. Foto: Getty Images.

Och det finns så klart några övriga kriterier. Personen som eftersökes ska ha en kristen världssyn, och “vara till freds” med sig själv, enligt The Guardian. Tanken är att eremiten ska möta och välkomna pilgrimer som kommer dit för att be och njuta av utsikten, så personen bör även vara social. Den förre eremiten, Thomas Fieglmueller, återvände till sin hemstad Wien efter bara en säsong.

“Livet i eremitaget är spartanskt, men naturen är vacker. Jag träffade massor med trevliga personer och hade bra konversationer”, säger han till Salzburger Nachrichten, enligt The Guardian.

Men han möttes även av en hel del kritik från konservativa besökare som ogillade att han inte bar kåpa eller hade skägg, förklarar han för lokaltidningen. 

Och just det, församlingen som utlyser tjänsten tar inte emot ansökningar via mail utan enbart med post. 

5 söta pyttesmå hotell vi vill checka in på just nu

Isolerad lyx – 10 hotell långt bort från civilisationen

Städer dolda från omvärlden – 11 av världens mest avskilda samhällen


Text: Johanna Jackson • 2017-01-19
Nyhet

Scroll to Top