Annons
Annons
Musse Pigg firar jul

Fira jul med Musse Pigg i Paris. Foto: Courtesy Disney

Nyhet

Disneyland Paris är redo för julsäsongen med en helt ny julparad

Förra året ställdes julfirandet på Disneyland Paris in, så därför slår man på stort i år. Vad sägs om fejksnö en gång i timmen och 7 kilometer girlanger?

Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-15 Uppdaterad 2021-11-15

Just nu förbereds det allra sista inför årets jultema på Disneyland Paris som hålls mellan den 13:e november till 9:e januari. Till årets firande kommer gäster att träffa många av de ikoniska Disney-karaktärerna klädda i sina finaste julkläder, bland annat Musse, Mimmi, Kalle, Långben och Stitch. Dessutom kommer tomten själv att finnas i parken fram till den 25 december.

Denna nya paraden finns både som en dagsversion och en kvällsversion. ”På kvällen lyser paraden upp extra mycket med hundratusentals lampor, som lyser upp paradvägen och berättar en ny historia” säger Emanuel Lenormand, Show Director på Disneyland Paris. 

Paraden är sammansatt av fem gigantiska paradvagnar där var och en av dessa paradvagnar representerar en idyllisk julscen med traditionella dekorationer.

Via Main Street leds man direkt in i julfirandet och det ikoniska Törnrosaslottet och för att skapa en julstämning som i de klassiska sagorna snöar det ungefär en gång i timmen på Main Street.

Kolla in videon från förberedelserna


Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen