Annons
Annons

Nu har det blivit enklare att ta sig till Manhattan med kollektivtrafiken. Foto: Jermaine Ee/Unsplash

Nyhet

Enklare att ta sig till centrala Manhattan från flygplatsen JFK

Med invigningen av The Grand Central Madison station mitt på Manhattan är det enklare att ta kollektivtrafiken från stadskärnan till flygplatsen JFK.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-01 Uppdaterad 2023-02-01

Den 25 januari öppnade The Grand Central Madison station, direkt under knutpunkten Grand Central Terminal på Manhattan, för pendeltågtrafik med Long Island Rail Road (LIRR). Det är första gången på 115 år som LIRR expanderar sin järnväg. Förutom pendlare som får det enklare att ta sig till Manhattans kärna är den nya linjen också bra för resenärer som ska till eller från flygplatsen JFK.

Den nya linjen förenklar resan mellan Manhattan och flygplatsen JFK genom att resenärer tar JFK AirTrain från terminalen till Jamaica station i Queens och där kan man byta direkt till Manhattan. Tågen kommer att trafikera den nya linjen mellan 06.15 och 20.00 på vardagar och mellan 07.00 och 23.00. på helger. Tågen kommer att gå var 30:e minut i båda riktningarna utom under rusningstid då tågen kommer att gå en gång i timmen.

Väl framme på Manhattan kan man dessutom byta till flertalet tunnelbanelinjer (4, 5, 6, 7 och S) samt Metro-North Railroad som trafikerar stadens norra delar, bland annat pittoreska Westchester.

The Grand Central Madison station
Ljus och fräscht på The Grand Central Madison. Foto: Marc A. Hermann / MTA

Den nya stationen välkomnar resenärer med starkt upplysta ljusa salar och en 875 kvadratmeter stor abstrakt mosaik av den världskända japanska konstnären Yayoi Kusama med titeln ”A Message of Love, Directly from My Heart unto the Universe.”

The Grand Central Madison station biljettkassa
Biljetthallen på The Grand Central Madison. Foto: Marc A. Hermann / MTA
The Grand Central Madison station

Konst för pendlare och resenärer. Foto: Marc A. Hermann / MTA


Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-01
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen