Annons
Annons
Operahuset i Paris

Boka in en natt på Paris operahus – flådigt värre! Foto: Airbnb

Nyhet

Exklusiv övernattning i Paris – lajva ”Fantomen på Operan”

För en natt kan man sätta guldkant på Parisvistelsen genom att sova på anrika och mytomspunna L'Opéra Garnier.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-16 Uppdaterad 2023-02-16

Tar man metron till stationen Opéra, stegar upp för trapporna till Place de l’Opéra, uppenbaras Paris vackra operahus, även kallat L’Opéra Garnier eller Palais Garnier. Det äldre av Paris två nuvarande operahus. Det anrika huset är en institution för opera- och balettvärlden och en sevärdhet som lockar tusentals besökare.

L’Opéra Garnier är ett av Paris många ”måsten” bland sevärda byggen och kulturinstitutioner. Foto: Airbnb

Vare sig man är ett fan av opera eller balett är det en fantastisk upplevelse att se en föreställning på L’Opéra Garnier. Vill man få ut mer av upplevelsen kan man snart få chansen att övernatta på operahusets bästa platser – honnörs-boxen.

Det är uthyrningssajten Airbnb som står bakom bokningen. Datumet är satt till den 16 juli och bokningen gäller två personer och blir tillgänglig för bokning den 1 mars. I övernattning ingår en kompott av andra härligheter såsom en guidad tur av operahusets hemliga gömmor (bland annat den kända ”sjön” under huset), en invigning i balettvärlden av en dansare, ett privat framträdande med en av operahusets artister (champagne och tilltugg serveras), middag samt en guidad tur av operahusets tak med vackra utsikter över Paris.

Övernatta på bästa platsen i Paris operahus. Foto: Airbnb

Operahusets mest kända bosättare är utan tvekan ”Fantomen på Operan”. Romanen (1910) av Gaston Leroux, som blev den världskända musikalen av Andrew Lloyd Webber 1986, handlar om den mystiske och vanställda fantomen som håller till i sin hemliga boning vid sjön under L’Opéra Garnier.

Gör som fantomen och bo på Operan! Foto: Airbnb
Sätt guldkant på Parisvistelsen. Foto: Airbnb

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen