All Nippon Airways är världens största operatör av flygplansmodellen Boeing 787 Dreamliner. Foto: Istock.

All Nippon Airways är världens största operatör av flygplansmodellen Boeing 787 Dreamliner. Foto: Istock.

Nyhet

Flygjätte ställer in hundratals flyg – motorproblem med Dreamlinerplan

Det japanska flygbolaget All Nippon Airways tar samtliga Boeing 787 Dreamliners ur trafik. Anledningen är att ett problem upptäckts med motorn. Norwegian som har 11 stycken Dreamlinerplan i dagsläget fortsätter dock att flyga som vanligt, skriver Dagens Industri.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-29

Japans största flygbolag All Nippon Airways (ANA) stoppar sina 50 stycken Dreamlinerplan efter att ett problem med en viktig del av planens Rolls Royces-motorer upptäckts. Upptäckten har lett till att ANA, som är världens största operatör av flygplansmodellen kommer att byta ut delen på samtliga Dreamliners.

Det resulterar i att minst 350 inrikes-flighter kommer att ställas in fram till slutet av nästa månad.

Sedan den lanserades har Dreamlinern orsakat flera problem för en rad olika flygbolag. Under de senaste åren har hundratals flygningar ställts in och tusentals passagerare har blivit försenade. Förutom kommunikationsutrustning som lagt av mitt uppe i luften är bränsleläckage och batteribränder exempel på problem som förekommit, enligt The Telegraph.

Norwegian har i dag 11 stycken Boeing 787 Dreamliner i trafik. Flygbolaget fick sin första leverans av planen 2013 och då lät problemen inte vänta på sig. ANA:s upptäckt kommer dock inte leda till några liknande åtgärder hos det norska lågprisflygbolaget. 

– Vi har inte upplevt några problem med våra Dreamliners och vi påverkas inte av ANA:s beslut, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, till Dagens Industri. 

Fler flygbolag har problem med Dreamliner (2014)

Norwegian toppar Svarta listan 2015: De är resebranschens värstingar

20 tips för att överleva en långflygning


Text: Johanna Jackson • 2016-08-29
NyhetFlyg

Scroll to Top