Annons
Annons
Snö faller på skådespelarna John Bradley och Kit Harington

Nu kan man äntligen grotta ner sig ännu mer i Game of Thrones. Foto: Helen Sloan/courtesy of HBO

Irland

Game of Thrones Studio Tour öppnar 2022

Fans kommer transporteras rakt in i hjärtat av Westeros och uppleva fängslande kulisser, originalrekvisita och kostymer samt flera bakom-kulisserna-element från den populära succéserien.

Text: • 2021-12-03 Uppdaterad 2021-12-03

Nästa år öppnas dörrarna till den första Game of Thrones Studio Tour någonsin, närmare bestämt den 4 februari 2022. Det nya 10 000 kvadratmeter stora interaktiva universumet i Linen Mill Studios ger fans möjlighet att uppleva en mängd originalkulisser, kostymer och rekvisita från serien och har som mål att föra besökarna närmare de de sju kungarikena än någonsin tidigare.

Som besökare kan man bland annat kliva in i ikoniska Great Hall i Winterfell, där Jon Snow korades till ”King in the North”, se Daenerys Targaryens imponerande Dragonstone-tron samt lära sig mer om det hantverk som bidragit till att väcka GOT-världen till liv bland tittarna.

Upplevelsen är banbrytande med design och teknologi som väcker Westeros till liv och leder besökarna genom både King’s Landing, Winterfell, Dragonstone, The Wall och länderna utanför.

– Att veta att man befinner sig på den plats där många av seriens mest minnesvärda inslag spelades in är en fantastisk upplevelse. Vi vet att seriens fans kommer känna detsamma när de ser den stora detaljrikedomen i kulisser, kostymer och rekvisita på nära håll och med egna ögon, säger Peter van Roden, Senior Vice President på Warner Bros. Themed Entertainment.

Daenerys Targaryens kostym i Games of Thrones. Foto: Game of Thrones™ Studio Tour

Anledning att resa till Nordirland

I ett pressmeddelande skriver Niall Gibbons, chef på Irlands turistbyrå att de är förväntansfulla inför öppnandet av Game of Thrones Studio Tour och att det kommer ge seriens fans en hel unik anledning att boka en resa till Nordirland under 2022 och framöver.

– Under de senaste tio åren har Nordirland välkomnat fans från hela världen, som rest hit för att se ”det riktiga Westeros” – med fantastiska landskap, kustlinjer och berg, som spelat en stor roll i några av seriens mest minnesvärda scener. Med Dublin och Belfast inom nära räckhåll kommer nya Game of Thrones Studio Tour ge fans en fantastisk möjlighet att uppleva serien bakom kulisserna, säger Niall Gibbons.

Besök gameofthronesstudiotour.com för mer info!

Kom in bakom kulisserna. Foto: Game of Thrones™ Studio Tour

Text: • 2021-12-03
IrlandNyhetKonst och kultur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen