En kamel vilar sig i öknen utanför Dubai. Foto: Istock/Sami Sert.

En kamel vilar sig i öknen utanför Dubai. Foto: Istock/Sami Sert.

Nyhet

Guldläge för ressugna just nu

Nu är det dubbelt fyndläge för alla som längtar efter en resa. I samband med skolstarten sätter höstens charterrea igång och den som är ute efter reguljärflyg kan fynda då många flygbolag startar priskampanjer de närmaste veckorna.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-22

Den som fortfarande har semesterdagar och kan resa med kort varsel kan hitta resor till soliga Medelhavet för halva priset. Billigast just nu är Turkiska Rivieran, dit det går att fynda resor för dryga tusenlappen. Till grekiska öarna finns resor från 1 500 kronor och till Mallorca kan man hitta resor för drygt 2 000 kronor.

Men det är inte bara charterresor som det går att göra riktiga klipp på. Den som vill åka iväg i höst eller vinter har chansen att hitta reguljärflygbiljetter med upp till 30 procent lägre priser.

SAS, British Airways, Qatar, Emirates, KLM och Air France är exempel på flygbolag som har kampanjer under perioden, men fler bolag väntas presentera kampanjer de närmaste veckorna, enligt Ticket. Till exempel kan man hitta flygbiljetter till Dubai eller New York för drygt 3 000 kronor och till Bangkok från 4699 kronor. De flesta kampanjerna håller på mellan en och två veckor och dyker upp sista veckorna i augusti eller första i september.

– Just nu ser vi mest kampanjpriser till Asien och USA, men även Europabiljetter reas ut. Det gäller att passa på när det är billigt, eftersom reguljärflygsbiljetter blir dyrare ju närmare avresa du kommer, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Lågprisbolag lanserar billiga usa-resor från Arlanda

Greklands 16 vackraste stränder kommer att ge dig galen reslust

Här är länderna där du äter mat i världsklass – till vrakpriser


Text: Johanna Jackson • 2016-08-22
Nyhet

Scroll to Top