Annons
Annons
En strand i Halland

Upptäck Italien – i vackra Halland. Foto: Natalie Greppi

Nyhet

Halland lyfts fram som Sveriges ”Lilla Italien”

Genom en briljant PR-kupp vill Visit Halland lyfta regionens italienska guldkorn – allt från pizza och stränder till vingårdar och glass.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-05-10 Uppdaterad 2022-05-10

Under början av 2022 blev bristen på passtider en nyhet i hela landet och antalet googlesökningar på passtider sköt i höjden. Det ville Visit Halland utnyttja i sin senaste PR-kupp tillsammans med byrån Spoon Agency, där de ”hijackade” sökord som är relaterade till just ”boka passtid”. Det betyder att den som googlar på detta i Stockholmsområdet möts av en annons från Visit Halland och deras kampanj om Sverige ”Lilla Italien” – dit kan man resa utan att behöva fixa passet.

– Vi gör det självklart med glimten i ögat, samtidigt som vi hoppas att fler ska få upp ögonen för Hallands fina semesterutbud. Kanske får vi faktiskt någon att känna att ett uteblivit pass inte är hela världen,- Halland har mycket att erbjuda som för tankarna till Italien. Vi har sedan tidigare gjort oss kända för pizzeriorna Prostens Pizza och Lilla Napoli. Nu öppnar även Knystaria som serverar siciliansk-inspirerad pizza. Därför vill vi uppmana fler att skippa passet och i stället komma till Halland för att smaka på Italien, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland.

I Halland hittar du allt för en semester som ger smak av Italien. Boka degen på Lilla Napoli och testa deras omtalade pizza, eller njut av den krispiga, romerska varianten på Prostens pizza. Vindsurfa på Mellbystrand, hitta en avskild plats för sol och bad på Getteröns badvikar. Cykla längs Kattegattleden, upplev sagolika Tjolöholms slott, testa siciliansk pizza på nyöppnade Knystaria, vandra bland vinrankorna på Ästad vingård och glöm inte att svalka dig med hemmagjord gelato från Riccardos.

Läs mer: Guide: cykla Kattegattleden – 17 tips på vägen

Det kampanjen vill lyfta fram är likheterna mellan Halland och Italien – som pizzeriorna, stränderna och vingården – och att den italienska känslan finns närmare än vad vi tror.

– Halland har mycket att erbjuda som för tankarna till Italien. Vi har sedan tidigare gjort oss kända för pizzeriorna Prostens Pizza och Lilla Napoli. Nu öppnar även Knystaria som serverar siciliansk-inspirerad pizza. Därför vill vi uppmana fler att skippa passet och i stället komma till Halland för att smaka på Italien, säger Jimmy Sandberg

Kolla in Visit Halland för mer inspiration.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-05-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen