Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Här är de bästa flygplatserna – att övernatta på

Att övernatta på flygplatser är ibland ett pengabesparande val och ibland en nödvändighet. Var är det bäst att övernatta? Svar finns på resenärernas egen topplista. Vinnaren är ... flygplatsen på bilden här ovanför!

Text: Redaktionen • 2011-05-26 Uppdaterad 2021-06-23

Här är de bästa flygplatserna – att övernatta på
Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris. Skön att sova på.

Att övernatta på flygplatser är ibland ett pengabesparande val och ibland en nödvändighet. Var är det bäst att övernatta? Svar finns på den här topplistan.

I New Delhi i Indien kom inrikesplanet in efter midnatt. Planet hem till Europa avigick först tio nästa morgon. Jag räknade. Sex … sju timmars väntan kvar till incheckning. Det kändes onödigt att skaffa hotell.
Satte mitt hopp till flygplatsens nya sovrum som man bokar för sex dollar per timme. Men nej, dÙ? var man tvungen att checka in och gå genom säkerhetskontrollen – och incheckningen öppnade inte förrän fyra timmar före avgång.

Jag släpptes inte in i terminalen (på indiska flygplatser släpps passagerarna av säkerhetsskäl in först några timmar före avgång) utan hänvisades till ett litet belamrat rum med dörrar öppna utåt tillsammans med resenärer i samma situation som jag. Jag sov med ett öga öppet på hårda stengolvet – huttrande, det är kallt i New Delhi i vinternatten. Vaknade stel och öm. Ah, dags att flyga hem.

Sajten The Guide to Sleeping in Airports har rankat världens flygplatser efter hur bra de är att övernatta på. Frågar du mig kommer New Delhis för övrigt nya fina flygplats långt ner på listan. Enligt sova-på-flygplats-guiden hamnar den på 20:e plats. Det finns alltså värre ställen!

Här är de populäraste sovflygplatserna nu i maj 2011, enligt sleepinginairports.net.
1. Paris Charles de Gaulle
2. Singapore Changi
3. Manila
4. Seoul Incheon
5. Dubai
6. London Heathrow
7. Doha
8. Frankfurt International
9. Kuala Lumpur
10. Amsterdam
11. New York City JFK
12. Los Angeles
13. London Stansted
14. Hongkong
15. Bangkok
16. Moskva
17. Aten
18. Rom Fiumicino
19. Madrid Barajas
20. New Delhi
21. Taipei
22. Bombay
23. London Gatwick
24. Köpenhamn Kastrup
25. Lima

Läs mer

Sovguide

The Guide to Sleeping in Airports


Text: Redaktionen • 2011-05-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top