Annons
Annons
Fira nyår två gånger om. Foto: Istock.

Fira nyår två gånger om. Foto: Istock.

Nyhet

Här är lyxplanet som låter dig fira nyår två gånger

Kan du inte få nog av nyårsfester? Genom att flyga "tillbaka" i tiden erbjuder ett privatjetbolag jetsetters att fira in det nya året två gånger. Men smakar det så kostar det. Varken biljettpriset eller koldioxidutsläppet är särskilt blygsamt.

Text: Johanna Jackson • 2016-12-23 Uppdaterad 2021-06-23

Företaget som har tagit fram den speciella resan heter PrivateFly och färden kommer att gå med ett flygplan av modellen Gulfstream G550 från Sydney till Los Angeles.

Vid klockan 02.00 den 1 januari avgår det 8-sitsiga planet från Sydney till Los Angeles, som ligger 19 timmar efter Sydney. Väl uppe på marschhöjd kan passagerare festa till det med gourmetmat och bubbel innan landningen i La La Land som är beräknad till 20.30 den 31 december lokal tid. Gott om tid för att gÙ�ra sig ordning till nästa fest alltså.

Prislapp på kalaset då? 255 500 dollar för hela planet eller cirka 32 000 dollar per person (om planet är fullsatt).Det motsvarar cirka 2,3 miljoner respektive 290 000 kronor. Då ingår antingen ett fest-paket med bubbel, kaviar och hummer eller ett wellnesspaket – där passagerarna bjuds på nyttiga detoxjuicer, lyxiga designerpyjamasar och ansiktsmasker. 

Här är lyxplanet som låter dig fira nyår två gånger
Färden går med ett G650. Foto: Privatefly.

Men man behöver ju faktiskt inte vara miljonär för att fira nyår två gånger. Det finns flera exempel på hur man kan använda tidszonerna till sin fördel. I praktiken gäller det ju bara att stå på rätt sida av gränsen till en tidszon och sen bege sig över till andra sidan efter att klockan slagit midnatt.  

Bland annat kan man packa väskan och bege sig norrut till den svensk-finska gränsen till Sveriges nordligaste tätort Karesuando. På andra sidan av en å hittar du systersamhället Kaaresuvanto. Finland ligger en timme före Sverige i tid så om man vill kan man skåla in nyåret i Kaaresuvanto, promenera över ån och fira en gång till i Karesuando en timme senare. Samma princip går att överföra på Haparanda och finska Torneå.

Till Haparanda går även bra lokaltrafikförbindelser. Att åka hit från Stockholm tar ungefär 13 timmar och 30 minuter från Stockholm med snabbtåg och byte till buss i Umeå. Inte är lika glamouröst – men betydligt mer miljövänligt!

Kika in i kabinpersonalens hemliga sovrum på flygplanen

Världens lyxigaste förstaklasskabiner: Så flyger eliten

Bästa öarna i Medelhavet – vi listar våra favoriter


Text: Johanna Jackson • 2016-12-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen