Annons
Annons
Intresset för att besöka europeiska storstäder och ta del av gastronomi, kultur och sevärdheter är stort i sommar. Foto: Maskot/Getty Images

Intresset för att besöka europeiska storstäder och ta del av gastronomi, kultur och sevärdheter är stort i sommar. Foto: Maskot/Getty Images

Nyhet

Hit åker svenskarna helst på weekend i sommar

Under de senaste åren har intresset för att uppleva så mycket som möjligt under en utlandsresa ökat mycket. Enligt färsk bokningsstatistik från Ticket visar det sig att Paris är sommarens mest bokade weekendresmål. Men den stad som ökat mest i popularitet jämfört med i fjol är Warszawa.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-13 Uppdaterad 2021-07-21

Sommarsemestrar har tidigare till stor del handlat om sandstränder och salta bad. Men i takt med att vi vill uppleva mer och ta del av kultur, sevärdheter och gastronomi har intresset för att besöka europeiska storstäder ökat. 

– En kortare resa till en härlig storstad ger en perfekt energiinjektion. En storstadsresa utomlands ger upplevelser som kan vara svåra att hitta på hemmaplan – till exempel möten med andra kulturer, annorlunda matkonster, kulturella upplevelser som museer och sevärdheter, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Hit åker svenskarna helst på weekend i sommar
London är en ständigt populär weekendstad. Foto: Alexander Spatari/Getty Images

I sommar Ù?r det Paris som toppar listan över de mest populära weekendresmålen. Där finns flera världskända servärdheter att ta del av – som Louvren och Eiffeltornet. 

Även London, Amsterdam, Prag och Lissabon är populära storstäder att besöka. Men det resmål som ökat allra mest i popularitet jämfört med i fjol är Polens huvudstad Warszawa. Dit har antalet bokningar ökat med hela 120 procent.  

Här är de populäraste weekendresmålen i sommar:

1. Paris (1)

2. London (3)

3. Amsterdam (4

4. Prag (2)

5. Lissabon (6)

6. Helsingfors (10)

7. Rom (ny)

8. Warszawa (ny)           

9. Tallinn (ny)

10. Split (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 6 juni med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019.

Hit åker svenskarna helst på weekend i sommar
Amsterdam har klättrat till en tredjeplats på listan över de mest bokade städerna för sommaren 2019. Foto: Westend61/Getty Images

Vagabond listar: 6 bästa städerna 2019

Världens första infinitypool med 360 graders utsikt på gång

London får sin första nudistpub


Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-13
NyhetWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top