Annons
Annons
Folk i en kö på flygplats

Kom i tid till incheckningen om du ska flyga i påsk. Foto: GettyImages

Nyhet

Högt restryck på flygplatsen inför påsken – var i god tid

Trycket att resa är högt – både gällande passansökan hos polisen och nu på landets flygplatser. Inför påskhelgen räknar Swedavia med långa köer på sina flygplatser.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-04-13 Uppdaterad 2022-04-13

Inför påskhelgen kommer många att resa via Swedavias flygplatser, vilket innebär ett högt restryck och periodvis längre väntetider än vanligt. Kom därför i god tid och så resklar som möjligt redan innan du anländer. Ska du resa från Stockholm Arlanda Airport rekommenderas man att kommer i extra god tid till flygplatsen. Under vissa tider kan det på Arlanda vara längre väntetider än vanligt i incheckning och säkerhetskontroll.

– Vi räknar med att onsdag till fredag och söndag är de mest reseintensiva dagarna. Under vissa tider kan det därför vara längre köer än vanligt i exempelvis säkerhetskontrollen men också i incheckningen, vilket vi givetvis beklagar. Vi har terminalvärdar och extra entrévärdar på plats för att hjälpa resenärerna under påskhelgen. Ett intensivt rekryteringsarbete pågår parallellt hos oss och våra samarbetspartners på flygplatserna för att stärka upp vår verksamhet för att kunna möta fler resenärer på bästa sätt efter två år av pandemi, säger Peder Grunditz, Swedavias Chief Operating Officer.

Tips för en smidigare resa

  • Kom i god tid och så resklar som möjligt – hör med ditt flygbolag när din incheckning/bagageinlämning öppnar.
  • Checka in online om det är möjligt.
  • Kontrollera vilka resedokument du behöver för ditt resmål och ha dem redo för smidigare incheckning.
  • Kontrollera även om ditt flygbolag/din destination kräver munskydd.
  • Packa handbagaget korrekt så går det snabbare för dig och för andra i säkerhetskontrollen. Var redo när det är din tur – ta av jackan, ta upp elektronisk utrustning och vätskepåsar och lägg dem separat på banden.

För dig som ska resa från Arlanda

  • Kom i extra god tid till flygplatsen och håll dig informerad om vad ditt flygbolag rekommenderar. Ska du checka in bagage är det viktigt att vara på plats i god tid innan incheckningen öppnar.
  • Swedavia räknar med att onsdag till fredag och söndag är de mest reseintensiva dagarna under påsken. Under vissa tider kan det därför vara längre väntetider än vanligt i exempelvis säkerhetskontrollen och i incheckningen.
  • Notera att vi bygger på och utanför Terminal 5 vilket kan påverka dig när du kommer till flygplatsen. Se Swedavias hemsida för den senaste informationen om ombyggnationen.
  • Utrikestrafiken avgår både från Terminal 5 och Terminal 2. Ta reda på vad som gäller för just din resa via ditt flygbolag.
  • All inrikestrafik går från Terminal 5. Detta kan innebära längre avstånd och längre väntetider än du kanske är van vid från andra terminaler.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-04-13
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top