Annons
Annons

Ny satsning vill locka barnfamiljer till Gotland i sommar – och under en hel vecka reser barn och unga gratis till ön med färja. Foto: Getty Images/Destination Gotland

Nyhet

I sommar reser alla barn och unga gratis till Gotland

Ny kampanj satsar på att locka barnfamiljer till Gotland. Under första veckan i juli reser nämligen barn upp till 18 år gratis med Gotlandsfärjan.

Text: Karin Wimark • 2024-02-27 Uppdaterad 2024-02-27

Funderar du på att semestra på Gotland med familjen i sommar? Då kan det vara en läget att ta semester vecka 27 (1-7 juli). Denna period pågår nämligen en kampanj där barn och unga upp till 18 år reser gratis med Destination Gotland. Kampanjen går under namnet “Sommarlov på Gotland” med förhoppningen att locka fler barnfamiljer till Gotland – men också att erbjuda barn och unga som bor på Gotland möjlighet att testa flera aktiviteter till rabatterade priser.

– Juli är en populär sommarmånad och för många är det första sommarlovsveckan med familjen. Genom att vi är flera företag som deltar i kampanjen hoppas vi locka helt nya besökare till ön, bland annat genom att låta alla barn och unga resa gratis med Destination Gotland, säger Adam Jacobsson, sälj och marknadschef på Destination Gotland.

På Gotland väntar allt från långgrunda stränder och häftiga raukar till restauranger, äventyrsbad och mysiga gränder som för tankarna till Pippi Långstrump. Under veckan kommer inte bara färjan att vara gratis, utan hotell, restauranger och andra aktörer kommer erbjuda förmånliga priser.

Läs också: Roadtrip i Sverige: Gotland runt – 30 tips på saker att göra

Det finns gott om barnvänliga aktiviteter på Gotland. Foto: Getty Images

3 barnvänliga aktiviteter på Gotland

1. Kneippbyn/Pippihuset

Upptäck Pippis Ville Villekulla som idag är ett spännande lekmuseum och njut av vattenlandet med åkaktiviteter för alla åldrar.

2. Visbytåget

Följ med på en spännande tågresa runt Visby ringmur. Dessa populära minitåg passar hela familjen!

3. Gotlandsruss & lamm

Det finns många mysiga gårdar med djur att besöka på Gotland. Besök Graute Gård där lammen betar fritt och du kan fika på gårdens egna kafé, Gangvide Farm där du kan mata smådjuren och rida på ponnys eller Fårö Islandshästar som erbjuder turer runtom på Fårö.

Läs också:

Fårö – 23 tips på saker att göra

14 smultronställen på Gotland bortom turiststråken


Text: Karin Wimark • 2024-02-27
NyhetRestipsSverige

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top