Flygadvokatens råd: ”Boka om och kräv Norwegian på ersättning”

Nyhet

Flygadvokatens råd: ”Boka om och kräv Norwegian på ersättning”

Mer än 35 000 resenärer drabbas idag när Norwegians inrikesflyg i Sverige, Norge och Danmark stoppas. Även flygningar mellan huvudstäderna ställs in. Vid inställt flyg har passagerare rätt till en ombokad resa eller pengarna tillbaka.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-04

I dag har cirka 170 flyg med Norwegian ställts in, främst drabbas inrikesflyg men även flygningar mellan Oslo, Köpenhamn och Stockholm stoppas.

Önskar resenären en ombokad biljett har man rätt till en likvärdig resa snarast som möjligt, vid återbetalning ska det ske inom sju dagar.

Enligt Stephan Eriksson som arbetar som advokat i liknande frågor har passagerare även rätt till transporter, ersättning för två samtal eller mail samt mat och dryck samt inkvartering vid behov.

– Mitt råd till samtliga Norwegianpassagerare är att boka om sin biljett med ett annat flygbolag om möjligt och sedan kräva Norwegian på ersättning, säger han.

Är du drabbad? Norweigan har upprättat ett speciellt journummer för de som drabbas av strejken: +4721492149

Se filmen för att höra Vagabonds chefredaktör Tobias Bestelids bästa tips på hur du kan skydda dig i en intervju med SVT:s Gomorron Sverige. 

Läs även:


Text: Johanna Jackson • 2015-03-04
Nyhet

Scroll to Top