Annons
Annons
Flera personer med färg i ansiktet som dansar.

Häng bland annat med till Indien när Kunskapskanalen kör reseprogram hela natten lång. Foto: GettyImages

Nyhet

Kunskapskanalen sänder reseprogram hela natten

Är du en nattuggla eller ett stort fan av reseprogram?? Häng i så fall med världen runt när Kunskapskanalen sänder reseprogram hela natten mellan den 19 och 20 november.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-18 Uppdaterad 2022-11-18

Nattsändningen på Kunskapskanalen börjar kl. 21.00 lördagen den 19 november och slutar kl. 09.00 söndagen den 20 november. Då slår tittarna följe med Simon Reeve och Joanna Lumley vars program varas hela natten lång. Resorna går till Indien, Irland, Medelhavet och Karibien och dessutom en jakt på norrsken på våra breddgrader.

Simon Reeve, en brittisk journalist, programledare, dokumentärfilmare och äventyrare, tar oss bland annat runt Medelhavet i fyra avsnitt där han ser andra sidor bortom solstolen och kristallklart vatten. Resan börjar på Malta som bakom en glamourös yta är ett land präglat av pengatvätt och korruption. I italienska Kalabrien härskar maffian och Simon följer med polisen när 1200 kilo kokain ska förstöras. I Albanien chockas han över en medeltida hämndtradition och njuter av pelikaner i en nationalpark.

Joanna Lumley, en brittisk skådespelerska mest känd från komediserien ”Helt hysteriskt” (eng. Absolutely Fabulous), upplever voodoo på Haiti och norrsken över över polcirkeln. Dessutom reser hon till Indien, landet där hon själv föddes, och under tre avsnitt möter hon transvestiter som berättar om sina liv i Indien, besöker tidningen Times of Indias redaktion i den dynamiska mångmiljonstaden Mumbai och träffar djurrättsaktivisten Belinda som kämpar för att bevara den indiska tigern.

Under nattens sändning får vi ta del av en blandning av lyxjakter, dykning i barriärrev och magnifika tempel, det blir många äventyr och möten med spännande människor. Och elefanter! Ciceron mellan programmen är Kunskapskanalens programpresentatör Ritza Papaconstantinou som håller oss sällskap hela natten.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-11-18
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen