Mat- och vincharter till Teneriffa
Mat och vin blir allt viktigare på semestern. Foto Per J Andersson

För allt fler blir mat- och vinupplevelser viktiga på semestern. En av Sveriges stora charterbolag börjar nu med kulinariska upptäcktsfärder på Teneriffas med besök på vingårdar och lokala restauranger.

– Svenskarnas kärlek till Kanarieöarna verkar aldrig ta slut. På senare år har det skett en uppgradering med bättre infrastruktur, nya moderna designhotell och fantastiska restauranger på både Gran Canaria och Teneriffa, därför är det roligt att vi nu kan visa upp Teneriffas mat- och vinkultur som jag tror är okänd för de flesta resenärer, säger Claes Pellvik på Ving enligt ett pressmeddelande.

Under 1500- och 1600-talen skapades några av Europas allra exklusivaste viner på Kanarieöarna, därefter tynade vinproduktionen bort och bananodlingar anlades på de branta terrasserna. Sedan 20 år är Kanarieöarna, och kanske främst Teneriffa, på väg att bli en viktig vinregion, här finns ursprungliga druvslag som antingen försvunnit på andra håll eller som aldrig vuxit utanför öarna.

Läs mer

Länk

Rundresa på Teneriffa off the beaten track.