1020470.jpg

Nyhet

”Smutsigt, illaluktande och gammalmodigt”– turisterna totalsågar Stockholm

Tidningen Stockholm Direkt gick in på Tripadvisor för att luska fram vad utländska turister tycker om vår huvudstad. Och bland hyllningar och rekommendationer fanns en och annan dissning. Här är några av de värsta.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-12

“Smutsigt, illaluktande och gammalmodigt” är en besökares betyg av Skansen som får en att anta att denne var mindre nöjd med besöket. En annan skriver att Vasamuseet påminner om en betongbunker från kalla kriget. Det skriver Stockholm Direkt som har listat en lång rad av negativa recensioner från Stockholmsturister.  

Inte heller det nyöppnade Abba-museet är helgat från kritiken: det jämförs bland annat med en bunker från andra världskriget och liknas vid ett hjärntvättscenter.

Flera andra skriver att vakterna på Slottet är riktigt otrevliga och uppger att det blivit knuffade av dem. En turist som åkte med sightseeing-båtarna berättar hur hans dotter blev kallad för en slampig turist av en guide från besättningen. 

Gamla stan kallas smutsigt och turistigt – enligt flera omdömen är priserna för höga, menyerna identiska och butikerna fulla med skräp. 

En annan turist som besökte Junibacken var inte heller särskilt nöjd och fann attraktionen och särskilt sagan om Bröderna Lejonhjärta, (delen då Jonatan hoppar ut från det brinnande huset och dör) rent olämplig. 

Så här dissar besökarna några av Stockholms största attraktioner:

“När jag klev in överväldigades jag av stanken av formaldehyd och att de hade skelett liggandes i glasmontrar vilket jag inte alls tyckte om.” – Vasamuseet

“En mycket tråkig samling hus från runt om i Sverige. Undvik.” – Skansen

“Jag har alltid älskat gamla europeiska städer men Gamla stan var den största besvikelse jag upplevt. Gamla smutsiga gator med kaféer och restauranger med identiska menyer.” – Gamla stan

Läs mer:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-12
Nyhet

Scroll to Top