Ryanair ville ha 2 800 kronor för att boka om biljetten, då bytte Adam sitt efternamn för att spara pengar.

Ryanair ville ha 2 800 kronor för att boka om biljetten, då bytte Adam sitt efternamn för att spara pengar.

Nyhet

Namnet på flygbiljetten var fel – då bytte han efternamn för att spara pengar

När Adam Armstrongs biljett till Ibiza blev bokad i fel efternamn kom Adam på en lösning för att slippa ombokningskostanden – han bytte efternamn och sparade 1 500 kronor.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-05

Adams flygbiljett råkade bli fel efter ett missförstånd på Facebook. Då Adam, 19, är ett stort fan av skådespelaren Adam West hade han bytt sitt efternamn på det sociala mediet som ett skämt.

Dessvärre visste inte Adams flickväns styvpappa om skämtet och när han skulle boka biljetterna till Adam och flickvännen India Lomas blev det fel och biljetten bokades i efternamnet West.

 – Hennes styvfar tog mitt namn från Facebook men jag hade satt det som West efter skådespelaren som spelade Batman på TV, säger han till brittiska The Sun.   

När Adam skulle boka om biljetterna till hans riktiga efternamn blev han chockad när han fick veta hur mycket det skulle kosta. För att ändra sitt efternamn på bokningen skulle Adam behöva betala 220 pund, cirka 2 800 kr – vilket var dubbelt så mycket som han hade betalat för själva flygbiljetten. 

Vad göra? Jo istället för att lägga ut 220 pund valde Adam att byta namn istället. Eftersom det är gratis att göra detta i Storbritannien behövde han bara betala cirka 1 300 kronor för ett nytt pass och sparade således 1 500 kronor, och fick ett helt nytt efternamn på köpet. 

Läs även: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-06-05
NyhetIntervju

Scroll to Top