Annons
Annons
Till vänster: ABBA anländer på Londons flygplats 1974. Foto Getty Images/ The Evening Standard. Till höger: South Bank Centre.

Till vänster: ABBA anländer på Londons flygplats 1974. Foto Getty Images/ The Evening Standard. Till höger: South Bank Centre.

Nyhet

Nordisk kultur hyllas med egen festival i London

Låt dig förtrollas i Muminlandet, återupplev ABBA:s största stunder eller lär dig baka "perfekta" kanelbullar (inte för att de skulle kunna vara bättre än mormors recept, men ändå) med utsikt över floden Temsen. 2017 firas nordisk kultur i London med utställningar, musik, föreläsningar och aktiviteter för stora och små.

Text: Johanna Jackson • 2017-07-18 Uppdaterad 2021-06-23

“Visste du att Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland är några utav de bästa länderna att vara kvinna i?” skriver arrangören till festivalen “Nordic Matters” på sin hemsida. “Eller att Danmark har rankats som det lyckligaste landet i världen?”

Vad är då hemligheterna bakom den nordiska framgångssagan? Under det kommande året gör kulturcentret South Bank Centre en djupdykning i några av faktorerna som förmodligen spelat in. Några saker som står i fokus är pappaledighet, konceptet “hygge”, bastubadande och hållbar mat.

Förutom utställningen om ABBA (som har arrangerats med hjälp av ABBA the Museum i Stockholm) som visas mellan den 14 december 2017 och den 29 april 2018, är andra höjdpunkter föreställningar av Circus Cirkör och det isländska danskompaniet Íslenski Dansflokkurinn. 

Många av evangemangen är gratis. För mer information se southbankcentre.co.uk

50 saker du inte får missa i London

Anna öppnade svenskt café på japansk paradisö


Text: Johanna Jackson • 2017-07-18
NyhetLondon

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top