Times Square 2014. Rapporter om de falska munkarna har ökat under de senaste tre åren. Foto: Istock.

Times Square 2014. Rapporter om de falska munkarna har ökat under de senaste tre åren. Foto: Istock.

Nyhet

Turister varnas för falska munkar i New York

Buddistiska ledare i New York har gått ut med en varning till allmänheten. Bedragare som utger sig för att vara munkar pressar turister på pengar. "Problemet verkar öka", säger TK Nakagaki, ledare för Buddist Council of New York.

Text: Johanna Jackson • 2016-07-04

Rapporterna om falska buddistiska munkar i New York började dyka upp för tre år sedan men verkar nu öka, skriver den Nya Zeeländska sajten stuff.co.nz och hänvisar till nyhetsbyrån AP.

Lurendrejare klär ut sig i traditionella orangea dräkter, erbjuder turister guldmedaljonger och kräver sedan donationer som uppges gå till ett tempelbygge i Thailand.

Två platser där de falska munkarna verkar förekomma mer frekvent är vid Times Square och vid det populära promenadstråket och parken High Line – där Buddist Council of New York nu har satt ut skyltar som varnar turister. På sociala medier uppmanar man också turister till varsamhet, “Det här är en bluff”, skriver man i ett inlägg.

– Problemet verkar öka. De blir väldigt aggressiva och fientliga om de inte får pengar, säger TK Nakagaki.

I San Francisco rapporteras det om liknande bluffar där munkar ber om signaturer och donationer till en fredskampanj, skriver sajten. 

15 somriga tips till New York

8 dolda guldkorn i New York du antagligen inte hört talas om

Baren i New York där du kan dricka bubbel – i en bubbla


Text: Johanna Jackson • 2016-07-04
Nyhet

Scroll to Top