Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Ny direktlinje till Amsterdam från Småland

I maj 2018 blir det ännu lättare för smålänningar och sydsvenskar att ta sig ut i världen. Då öppnar nämligen flygbolaget KLM upp en direktförbindelse mellan Växjö Småland Airport till Amsterdam Schiphol Airport – en av Europas största hubbar.

Text: Johanna Jackson • 2017-12-06 Uppdaterad 2021-06-23

Det första flyget avgår den 14 maj och linjen kommer därefter att trafikeras dagligen. Enligt uppskattningar från KLM innebär det att ca 745 000 personer i regionen med närliggande kommuner får tillgång till en daglig avgång till den stora flygplatsen, där det finns anslutningar till hela världen.

– Vår etablering i Växjö är ett led i våra fortsatta investeringar i Norden. Växjö har ett strategiskt bra läge mellan flera viktiga städer och regionen har dessutom ett rikt näringsliv och besöksliv. Även om vi är ett stort internationellt flygbolag ser vi att våra regionala satsningar är betydelsefulla för våra resenärer, säger Paul Terstegge, Nordenchef för KLM.

Från och med mars 2018 kommer det även gå att flyga direkt från Växjö till Berlin med flygbolaget BRA med två avgångar i veckan.

1 400 kronor extra för manuell incheckning, trots att onlinetjänsten inte fungerade

Knepet: Så får du resväskan snabbare efter flyget

5 udda matupplevelser i Amsterdam

Amsterdams bästa hotell


Text: Johanna Jackson • 2017-12-06
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen