Annons
Annons
Byggnader med solen bakom ett högt hus

Vad händer i sköna Göteborg under 2022. Här är några nyheter. Foto:Foto: Aron Fjell/Unsplash

Nyhet

15 heta nyheter att ha koll på i Göteborg 2022

Det är mycket som händer i Göteborg under 2022. Vi har listat några nyheter för schysst mat, dryck och upplevelser.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-01-25 Uppdaterad 2022-01-26

Nya hotell

Scandic Göteborg Central

Mitt i centrala Göteborg öppnar nya Scandic Göteborg Central med utsikt över älven, ”Läppstiftet” och hamnen. Hotellet bjuder på stora fönsterpartier och nordiska färger och har plats för konferenser och event. I entrén välkomnas du av soffgrupper, en pulserande bar och restaurangytor. Öppnar 14 juni.

Jimmy’z

Jimmy’z hotell är Ess Group största satsning hittills och öppnar hösten 2022 i Platzers höghusprojekt Kineum i Gårda i Göteborg. Ess Group lanserar stället som stadens nya to-go place för möten, en fika och firanden av olika slag med fokus på upplevelser utöver hotellvistelsen. Konferensrum, en multi-teater-konsertsal, skybar och pool clubs är bara en del av allt som kommer finnas hos Jimmy´s. Öppnar 1 november.

Hotell-lobby med möbler, bar och soffgrupper.
Lobbyn på Jimmy’z välkomnar en med öppna ytor och fluffiga möbler. Foto: ESS Group

Lindholmen Clarion Hotel The Pier

Geelys nya campus “Uni3 by Geely” bygger nytt hotell på Lindholmen där Nordic Choice Hotels blir hotelloperatör. Hotellet öppnar hösten 2022 och blir en ny internationell mötesplats i hjärtat av innovationsklustret Lindholmen med vattnet som närmsta granne och utsikt av Göteborgs innerstad. Hotellet kommer ha 254 hotellrum, två restauranger och barer, konferensytor och en wellnessavdelning. Öppnar hösten 2022.

  • Adress: Pumpgatan 1.

Nya restauranger & ölbarer

Nya Bulot

Restaurangen öppnar på Norra Hamngatan och arbetar med lokala producenter och bönder, samtidigt som de utforskar både gamla och nya tekniker. I väntan på att restaurangen öppnar under sommaren kan man besöka Bar Bulot inne i Saluhallen. Vad som kommer hända med stället i Saluhallen är fortfarande oklart så besök det medan du kan – Vagabond rekommenderar.

Poppels expanderar

I det centrala nybyggda huset som kallas Platinan i Lilla Bommen, kommer ölbryggeriet Poppels att flytta in i början av sommaren. Exakt vad för verksamhet de kommer ha i den nya lokalen är hittills hemlighetsfullt, men det kommer absolut bryggas öl och det kommer även finnas en restaurang. Poppels är ett lokalt prisvinnande bryggeri med sin bas i Jonsered strax utanför Göteborg.

Ivans Pilsnerbar på Ringön

Den färggladaste ölbaren i Göteborg slår upp sina portar i början på 2022 ute på Ringön. Baren kommer vara ett äventyr i visuell konst, elektronisk dansmusik, kvalitetspilsner och ha ett grönsaksfyllt pastakök med lokalt odlade ingredienser. Öppnar tidigt 2022.

Spike öppnar nya lokaler i Gamlestan

Det väletablerade ölbryggeriet Spike Brewery flyttar tvärs över gatan till nya lokaler. Här kommer bryggeriet att dela platsen med den nya baren som kommer bjuda på mat, musik och självklart öl.

Bearded Rabbit expanderar till ny lokal

Det populära ölbryggeriet Bearded Rabbit expanderar rejält och flyttar till en 600 kvadratmeter stor lokal. I framtiden kommer lokalen även att öppna ett tap-room i någon form. Öppnar någon gång i januari 2022.

  • Adress: Norra Ågatan 10 i huset Stampen.

Läs mer: Så maxar du semestern 2022 – här är årets röda dagar

O/O Bar på Bangatan

Det lilla ölbryggeriet O/O Brewing har utvecklat sin verksamhet och öppnade en ny bar i december 2021. Riktigt schysst öl, mat och kvartersfeeling lite utanför de mest centrala delarna av Göteborg.

  • Adress: Bangatan 22, mer info på deras Instagram @oobar_gbg

Bov discobar

Den populära restaurangen Bov har fått en ny lillebror som bjuder på nytt koncept med disco, pizza och naturviner. Fokus kommer ligga på god mat och dryck och en känsla av 1970-talets disco med runda former, färgglada färger och härlig musik. Öppnade december 2021.

Att göra i Göteborg

Sjöfartsmuseet öppnar efter renovering

Göteborgs Sjöfartsmuseum har sedan 1933 utforskat relationen mellan havet och människan genom utställningar och sitt akvarium. De senaste tre åren har museet genomgått en omfattande renovering och hösten 2022 öppnar äntligen dörrarna igen. Här kommer du kunna uppleva och lära dig mer om vad som gömmer sig under och över ytan, hamnstadens utveckling och sjöfartens framväxt. Det nya akvariet som blir dubbelt så stort med tio gånger så mycket vatten än tidigare och bjuder in till en undervattensvärld där världshavet står i centrum.

Liseberg Luna Park

Inför Lisebergs stora 100-årsjubileum 2023 händer det mycket på Liseberg. Redan 2022 öppnar det helt nya området Luna Park och två nya familjeattraktioner Turbo och Tempus. Luna Park är en hyllning till den framtidstro och utveckling som rådde under tiden vid Lisebergs födelse och kommer bli ett eget litet universum för hela familjen.

Mycket nytt händer på Lisberg, bland annat Luna Park under 2022. Bild: Quarry Fold Studio

Wisdome

Universeum, Sveriges nationella vetenskapscenter, bygger en ny ”visualiseringsdome” med premiär slutet av 2022. Det är en unik nationell satsning på digitala labb och lärandemiljöer, där den vetenskapliga visualiseringen gör komplex forskning tillgänglig för alla. Innehållet projiceras ovanför och runt omkring dig och ger med det en omslutande bioupplevelse.

Konserter

Iron Maiden – Legacy Of the Beast Tour

Iron Maiden kommer till Ullevi stadium, Göteborg för sin enda spelning i Sverige den 22 juli 2022.  Till konserten tar Iron Maiden med sig två special guests: Airbourne och D-A-D.

Rammstein

Eld, explosioner och spektakulära scenbyggen – det är inte utan anledning som de tyska hårdrockarna Rammstein rankas som ett av världens absolut bästa liveband.  Den 29 och 30 juli kan du uppleva Rammstein på Nordens största arena. 


Text: Helle Kikerpuu • 2022-01-25
NyhetGöteborg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen