Annons
Annons
Säng i skogen

Övernatta i Stockholm på Fotografiska. Foto: Petter Bülling

Nyhet

Övernatta i nya skogsrummet på Fotografiska

Övernatta i "skogen" mitt i Stockholm . När nya utställningen In Blom öppnar invigs galleriets tillfälla hotellrum.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-03 Uppdaterad 2023-02-02

I samband med den nya utställningen In Blom invigs även Fotografiska ForRest – ett rum fullt av skog och växter – för att påvisa naturens positiva effekt på oss människor; såsom minskad stress, stärkt kognitiv förmåga och förbättrad psykisk hälsa. I övernattningen på ForRest, som går att hyra via Airnbnb, ingår entré till museet, en exklusiv middag tillagad med hållbara och säsongsbetonade råvaror i Fotografiskas restaurang och en god natts sömn.

Alla intäkter från rumsuthyrningen går tillbaka till naturen genom organisationen Naturarvet som arbetar med att bevara de svenska skogarna.

– Vi letar alltid efter nya spännande sätt att öka våra gästers upplevelse av vårt hus. Vi vill att det ska vara kul och lite magiskt att vara här, och det känns så roligt att nu kunna erbjuda övernattning hos oss för första gången. Naturen kommer att ta stor plats på Fotografiska i vår och vi ser väldigt mycket fram emot att kunna addera en grönskande inomhusskog till det, och att få välkomna våra gäster dit. Nu blir världens mest öppna museum ännu öppnare, säger Elin Frendberg, VD på Fotografiska i ett pressmeddelande.

I slutet av februari, när längtan efter grönska kanske är som starkast, öppnar utställningen In Bloom. Foto: GettyImages

Bokningsdetaljer

Skogsrummet kommer kunna bokas 28 februari, 1 mars samt 2 mars och rymmer två personer per bokning. Vistelsen kostar 2500 kronor och inkluderar övernattning, en femrättersmiddag, frukost samt entré till In Bloom och övriga utställningar på Fotografiska. Läs mer på fotografiska.com.

OBS! Rummet går att boka via Airbnb från och med 3 februari.

Utställningen In Bloom finns att se från 17 februari till och med 11 juni 2023 och inkluderar 16 fotografer, både internationella fotografer som Cig Harvey och David Ụzọchukwu samt svenska fotografer som Inka & Niclas och Helene Schmitz. Gemensamt för alla fotografer i utställningen är deras strävan efter att förstå och utforska naturen, och att uttrycka sig genom den.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-02-03
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen