Annons
Annons
En strand på afrikanska ön Zanzibar. Foto: Istock.

En strand på afrikanska ön Zanzibar. Foto: Istock.

Nyhet

Resmålen som ökar mest i vinter

Vietnam, Gambia och Brasilien. När svenskarna letar resmål i vinter lockas många av mindre traditionella resmål. Det visar ny sökstatistik från resesöksajten Momondo.

Text: Johanna Jackson • 2017-12-08 Uppdaterad 2017-12-08

När vinterkylan ligger på drömmer många svenskar om varmare temperaturer och solsken. Och när svenskarna söker efter resmål är det klassiska sol- och baddestinationer i Asien som Bali och Thailand som toppar listan, enligt statistik från Momondo som baserar sig på sökningar för resor mellan 1 december 2017 och 28 februari 2018.

Men bland vinterns trendigaste resmål, alltså de som ökar mest procentuellt bland svenskarna, återfinns en hel del ovanligare resmål. Bland annat har intresset för afrikanska destinationer ökat rejält. På Momondos tio-i-topplista finns hela fyra afrikanska resmål representerade.

– Vi ser att flera afrikanska destinationer letat sig in på listan över de resmål som ökat mest i vinter jämfört med förra året. Detta går väl i linje med att fler svenskar söker sig till alternativa soldestinationer i vinter, på grund av den kalla sommaren. De afrikanska destinationerna erbjuder en spännande blandning av varmt klimat, vilda djur och historia, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på Momondo, i en kommentar till Vagabond. 

Resmålet som trendar mest är den vietnamesiska ön Phu Quoc. En anledning till detta kan vara att allt fler researrangörer har börjat erbjuda resor dit. 

Här är några av vinterns trendigaste destinationer

(Ökning jämfört med samma period 2016)

1. Phu Quoc, Vietnam (+106 %)

2. Banjul, Gambia (+63 %)

3. Sao Paulo, Brasilien (+42 %)

4. Istanbul, Turkiet (+37 %)

5. Entebbe/Kampala, Uganda (+36 %)

6. Zanzibar, Tanzania (+36 %)

7. Palma, Mallorca/Spanien (+34 %)

8. Addis Abeba, Etiopien (+31 %)

9. Milano, Italien (+24 %)

10. Male, Maldiverna (+22 %)


Text: Johanna Jackson • 2017-12-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen