Annons
Annons

Gröna Lunds nya satsning kommer hämta inspiration från svunna tider. Foto: Press

Nyhet

Så kommer nya Gröna Lund att se ut efter utbyggnaden

Gröna Lund tar sats för att växa sig större. Visionen är att det nya området ska förena dåtid och framtid med inspiration från 1800-talets slut. Här är de första bilderna.

Text: Jonas Strandberg • 2024-03-12 Uppdaterad 2024-03-12

Gröna Lund har nyligen utannonserat en omfattande utbyggnad på hela 8 000 kvadratmeter och nu är de första visionsbilderna här.

De första bygglovsansökningarna har skickats in och först ut är den karaktäristiska randbebyggelse som ska omge området. Byggnaderna lånar arkitekturinslag från historiska byggnader i och omkring området och karaktäriseras av småskalig arkitektur inspirerad av den i Djurgårdsstaden och den närliggande Wasahamnen.

– Gröna Lunds nya område kommer hämta inspiration från svunna tider och specifikt Stockholmsutställningen som ägde rum på samma plats år 1897. Den historiska kopplingen kommer prägla arkitekturen, men vi vill även ta fasta på den positiva anda och uppfinningsrikedom som tidsepoken kännetecknades av, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Det nya området planeras stå klart 2027 och kommer bindas ihop med övriga Gröna Lund med hjälp av en bro. Kaféer och butiker i den nya delen uppges även att vara öppna för allmänheten och boende i område

(Visionsbild inifrån det nya tivoliområdet)
(Visionsbild inifrån det nya tivoliområdet)
(Visionsbild inifrån det nya tivoliområdet)

Text: Jonas Strandberg • 2024-03-12
NyhetSverigenöjesparkStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen