1022992.jpg

Nyhet

Så påverkas svenskarna av recensioner vid val av resa

Nästan 40 procent av alla svenskar påverkas av recensioner vid val av resa, det visar en undersökning från Ticket. Men utbildningsnivå och ålder spelar stor roll om man låter sig påverkas eller inte.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-19

Samtidigt som vi svenskar gärna tar del av recensioner och omdömen på sajter som Tripadvisor och Yelp innan vi bokar ett hotell eller besöker ett resmål, så är vi mindre benägna att själva skriva recensioner av platser vi har besökt. Bara 9 procent skriver inlägg på internet-forum, enligt en Novus-undersökning som resebyrån Ticket har tagit fram.

Dock så uppger en betydligt större andel – 37 procent av svenskarna att man tar hänsyn till omdömen innan man bokar hotell och resmål.

– Många vill ta del av vad andra skriver på nätet, men vill eller orkar inte själva dela med sig av sina erfarenheter. Mest tydligt är detta bland de unga, där nästan varannan svensk mellan 18 och 29 år påverkas av andras recensioner, men bara 6 procent skriver egna inlägg, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor. 

Bäst på att dela med sig av sina åsikter är personer mellan 30 och 49 år där 12 procent uppger att de har recenserat ett hotell eller resmål på ett internettforum. 

Kollar man på utbildningsnivå så skiljer sig andelen av de som påverkas av recensioner mellan högskoleutbildade och de med gymnasieutbildning med 17 procent. 30 procent av gymnasieutbildade och 47 procent högskoleutbildade uppger att de påverkas.

– Andra undersökningar visar att de med högre utbildning använder sig mer av internet generellt och därför är det naturligt att denna skillnad även avspeglar sig på användandet av internetforum, säger Karin Starkman Ahlstedt.   

Läs mer:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-19
Nyhet

Scroll to Top