Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Så skadeglada är svenskar på semesterresan

Tycker du att solen värmer lite så där extra härligt på semestern om du samtidigt vet att vädret där hemma suger? Då är du inte ensam. Enligt en färsk undersökning från Ving blir nästan 4 av 10 svenskar på resa skadeglada när det är dåligt väder i Sverige.

Text: Johanna Jackson • 2018-04-05 Uppdaterad 2021-06-23

Undersökningen från Ving ville kolla närmare på hur vädret på destinationen, men även hemma, påverkar vår uppfattning om våra resor. Bland annat visade enkäten att 51 procent av de tillfrågade brukar titta på väderprognosen för sin hemmaort när de är på resa. 39 procent svarade även att de njuter mer av sin resa om det är dåligt hemma och hela 21 procent föredrog till och med att vädret hemma är dåligt när de själva är på utlandssemester. 

3 av 10 svenskar angav dessutom att de skickat foton till vänner eller familj med förhoppningen att de ska bli avundsjuka på det fina vädret på destinationen. Samma enkät skickades inte bara ut i Sverige, utan även i Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Mest missunnsamma enligt undersökningen är norrmännen. Hela 50 procent svarade att de blir glada över dåligt väder när de är på resa. 

Här är världens soligaste platser

12 exempel på semester på Instagram VS semester i verkligheten


Text: Johanna Jackson • 2018-04-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen