Foto: Crushader/Imgur.

Foto: Crushader/Imgur.

Nyhet

Samsung Galaxy Note 7 portas från flyg

USA:s luftfartsmyndighet FAA uppmanar resenärer som har en Galaxy Note 7 att inte ha dem påslagna när de flyger. De nya rekommendationerna kommer efter att man upptäckt att telefonernas batterier är benägna att explodera och börja brinna.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-09

I början av september beslutade den sydkoreanska telefontillverkaren att stoppa försäljningen och återkalla alla telefoner av modellen Galaxy Note 7. Det rör sig om cirka 2.5 miljoner telefoner. Detta efter att många av dem har exploderat och börjat fatta eld till följd av ett problem med batteriet. 

I torsdags uppmanade FAA flygresenärer att inte använda eller ladda sina telefoner ombord på flygplanen. Flera australienska flygbolag – Qantas, Jetstar och Virgin Australia – har gått ett steg längre och väljer nu att förbjuda passagerare att använda telefonmodellen ombord på planen, det rapporterar The Guardian.

Sent på fredagskvällen meddelade SAS att man också förbjuder använding av telefonen ombord. 

– I avvaktan på beslut från svenska myndigheter så har SAS valt att förbjuda telefonerna ombord. Det gäller både laddning och användning tills vi har mer information, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS till Aftonbladet.

– Det är av säkerhetsskäl. Tills vi vet mer så följer vi FAA:s rekommendation.

5 oumbärliga resehacks för mobilen som alla borde känna till

Sötchock: 14 fantastiska bilder på fotobombande djur

6 tips för att undvika att bli sjuk under flygresan


Text: Johanna Jackson • 2016-09-09
Nyhet

Scroll to Top