1022364.jpg

Nyhet

Skynda till Rom – snart blir det tokdyrt

Drömmer du om Rom? Skynda dig dit innan hotellen blir dyrare – ett förslag från stadens beslutande organ kan innebära en chockhöjning av turistskatterna.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-16

Att semestra i Rom kan bli en kostsam historia, ett nytt förslag vill nämligen höja kostnaden på din hotellvistelse med upp till 100 kronor natten.

Om förslaget går igenom så är det inte första gången som staden bestämt sig för att höja turistskatterna på boende. För bara fyra månander sedan höjdes skatterna med en summa på 3–7 euro per natt och nu finns alltså planer på att höja dem ytterligare.

– För tio gäster behövde jag ta 157 euro (ca 1 500 kronor) i turistskatt, jag skämdes, säger hotellägaren Steve Brenner till italienska the Local.

Förslaget på höjningen rapporterades av italienska medier under torsdagen och möttes av en kritikstorm från hotellnäringen, som menar att staden helt har tappat verklighetsuppfattning och att höjda skatter kommer innebära ett hårt slag mot turismen.

Hur mycket skatterna kan komma att höjas är inte offentliggjort, men enligt rapporter kan det röra sig om nästan 100 kronor på de fem-stjärniga hotellen. 

Läs mer:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-16
Nyhet

Scroll to Top