Tigers attackerar kvinnan när hon lämnar bilen.

Nyhet

Starka bilder: Tigern går till attack och dödar turist i safaripark

Vi vill varna känsliga tittare för starka bilder i artikeln.

Text: • 2016-07-26

Under lördagen attackerades två kvinnliga turister av tigrar i den kinesiska safariparken Badaling Wildlife Park i Peking. Enligt The Mirror rör det sig om en mor och en dotter.

På en övervakningskamera kan man se hur paret, som enligt rapporter hamnar i en diskussion, stannar bilen. Dottern kliver ur bilen och går runt till förarsidan, där hon öppnar dörren. Därefter kan man se hur en tiger plötsligt går till attack bakifrån och drar med sig henne bort från platsen.

Kvinnans mamma ska då ha lämnat bilen för att jaga efter dottern och tigern. Men då attackeras även mamman av en annan tiger. Hon dog senare av sina skador. Den manliga föraren ska också ha rusat efter men tvingats dra sig tillbaka.

I videon ser man hur personalen är på plats på bara några sekunder, men trots det gick det inte att rädda mammans liv. Dottern ska fortfarande vårdas på sjukhus med mycket allvarliga skador. Parken är nu stängd medan en utredning pågår, skriver flera lokala medier. 

Badaling Wildlife Park varnar enligt NBC News alla turister som ger sig in i parken för att lämna bilen och uppmanar till att ha samtliga bildörrar låsta och fönster stängda.

Föraren och barnet som också befann sig i den vita bilen ska ha klarat sig utan några skador.

16 bilder som visar varför du borde akta dig för djuren i Australien

40 döda tigerungar hittade i frysen på thailändsk turistattraktion


Text: • 2016-07-26
Nyhet

Scroll to Top