Annons
Annons

På bara ett dygn och tre byten tar du dig med tåget till London från och med i höst. Foto: Getty images.

Nyhet

Ta tåget till London i höst – på ett dygn och tre byten

Den första september börjar SJ köra sina nya direkttåg från Stockholm till Hamburg. Det gör att du kommer kunna ta dig till London med tåg – på ett dygn och bara tre byten. Redan nu kan du köpa biljetter!

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-08-09 Uppdaterad 2022-08-09

Få tågentusiaster har nog missat att SJ börjar köra nattåg från Stockholm till Hamburg i september. Men visste du att det även innebär att du tar dig till den engelska huvudstaden inom loppet av bara ett dygn – och endast tre byten?

Förslag på resrutt Stockholm-London med tåg

Resan börjar med SJs nya nattåg, EuroNight, som avgår Stockholm centralstation klockan 17:34. Boka plats i sovkupé så sover du skönt tills du behöver kliva av nästa morgon klockan 06:35 vid stationen Hamburg-Altona i Tyskland.

I Hamburg-Altona har du sedan en timme på dig att byta till det tyska snabbtåget som avgår klockan 07:39. Tåget har både restaurangvagn och gratis wifi – perfekt för en långfrukost med det tyska landskapet farandes fram utanför fönstret.

Vid tolvtiden byter du tåg igen i den tyska staden Köln. Med totalt 45 minuter mellan tågen hinner du äta en snabblunch på centralstationen.

Sista tågbytet sker i Bryssel, Belgien, där du återigen har runt 45 minuter att spendera på stationen. Kanske en belgisk våffla till eftermiddagskaffet?

Du ankommer London och järnvägsstationen London St. Pancras International klockan 17:01 – exakt 24 timmar och 27 minuter efter att du lämnat Stockholm. Glöm inte att skruva tillbaka klockan en timme eftersom London har en ny tidszon!

Resan bokas enklast i sin helhet via det tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn.

Lästips: 4 utflykter med tåg från London


Text: Sofia Zetterqvist • 2022-08-09
NyhetRestipsTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen