Annons
Annons

Tusentals bidrag kom in och nu har vi korat vinnarna av tävlingen för tågluffarpassen. Foto: GettyImages

Nyhet

Tävlingen avgjord – här är vinnarna av Interrailkort i Europa

Nu har vi korat vinnarna i Europa Runt och Vagabonds tävling – "Vinn en tågluff i Europa". Tusentals bidrag kom in vilket glädjer oss – tack för er medverkan! Här presenteras de lyckliga vinnarna.

Text: Karin Wimark • 2024-02-01 Uppdaterad 2024-02-02

Vår första vinnare är…

Stort grattis till Louise Gårdemyr med sambo Anton Österberg och dotter Juno 5 mån, som vunnit två Interrailkort som gäller för 30 dagars fria tågresor i Europa.

Louise har tidigare tågluffat med sin sambo i Skottland och England. Nu ser de fram emot en ny resa med sin dotter. Foto: Privat

Hur känns det att ha vunnit interrailkort för att tågluffa i Europa? 

– Jätteroligt! Jag hade nästan hunnit glömma tävlingen, så detta blev ju en riktig överraskning. Att resa med tåg är en så himla bra grej, så det är extra kul!

Har du tågluffat tidigare?

– Ja, det har jag. Dels för tio år sedan med kompisar. Då reste vi söderut i Europa ner till Kroatien. Och för två år sedan tågluffade jag och min sambo till England och Skottland och tog tåget mellan Paris och London. Det var verkligen en av mina absolut bästa resor med tåg. Att resa med tåg i Skottland var precis så häftigt som man tännker sig. Fantastiska vyer och en väderlek som gör allting så dramatiskt.

Vart skulle ni vilja resa denna gång?

– Vi har börjat planera en liten tågluff i sommar till Finland, vilket kanske är lite otippat, men känns kul eftersom vi knappt har varit där. Men i och med denna vinst kanske resan kan utökas något. Norge och Danmark hade varit kul att upptäcka med tåg!

Hur går era tankar kring att tågluffa med ett litet barn?

– Det blir nog lite mer logik och planering kring luffen. Men jag tror allt kommer gå bra, bara man sänker kraven och tar allt lite mer som det kommer. Vi har inspirerats mycket av Hanna Olvenmark, som driver Instagramkontot Portionen under tian, och som tågluffade med bebis i somras. Förmodligen kommer tågresor att bli vårt främsta semestersätt framöver, så det känns väldigt kul att kunna ge vår dotter det.


Vår andra vinnare är…

Stort grattis till Elin Borrie som vunnit två Interrailkort som gäller för 30 dagars fria tågresor i Europa.

Elin tillsammans med sina barn på tågluff 2018. I sommar hoppas hon kunna resa med sina jämnåriga vänner. Foto: Privat

Hur känns det att ha vunnit interrailkort för att tågluffa i Europa? 

– Det känns jätteroligt. Jag har bara tågluffat en gång tidigare, då tillsammans med mina barn, så det här blir superroligt. I år fyller jag och två av mina närmsta och äldsta vänner 50 så min tanke är att vi ska fira våra 150 år tillsammans med en tågluff i Europa. Det känns som helt rätt sak att göra och jag älskar verkligen spontana resor!

Vad kul! Hur pass spontan blir er resa tror du?

– Vi tänker köra tärnings-varianten där vi kastar en tärning när vi står framför avgångstavlan och låter siffran på tärningen avgöra nästa destination. En tågluff i Europa utan förutbestämda destinationer är det perfekta sättet!

Låter som ett riktigt äventyr! Är det något särskilt stopp du drömmer om att besöka?

– Jag skulle egentligen vilja komma hela vägen ner till Istanbul om jag verkligen fått drömma! Vi får se vart vi hamnar.

Ett av drömresmålen är Istanbul. Om de tar sig hela vägen dit återstår att se. Foto: Unsplash
VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Karin Wimark • 2024-02-01
EuropaNyhetIntervjuTågresorTävling

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen