Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Topp 10: Världens bästa flygbolag 2018 utsedda

Årets resultat för rankningen av världens bästa flygbolag från Airlineratings.com är här. På förstaplatsen: Air New Zealand.

Text: Johanna Jackson • 2017-11-03 Uppdaterad 2021-06-23

För femte året i rad har Air New Zealand tilldelats den prestigefyllda utnämningen. Listan kommer från webbsajten Airlineratings.com som varje år rankar flygbolagen utifrån allt från säkerhet till service och komfort. Dessutom inkluderas betyg från passagerare.

Topplistan domineras av flygbolag från Asien och Oceanen och för att hamna bland de tio bästa måste flygbolagen få toppbetyg när det kommer till säkerhet och visa på innovation inom komfort, enligt News.com.au

”Oavsett om det är nummer ett eller nummer tio är dessa flygbolag det bästa av det bästa – eliten inom luftfart”, låter ett uttalande från juryn. 

Topp 10: Världens bästa flygbolag 2018 utsedda
Air New Zeelands ekonomiklass är bland annat utrustad med konceptet ”Skycouch” – en rad med tre sätet där armstöden fälls ner och benstöden fälls ut för att skapa mer plats. Foto: Air New Zeeland

Priser delades även ut i en rad andra kategorier. Singapore Airlines fick pris för bästa första klass och bästa kabinpersonal. Air New Zealand kammande även hem priset för bästa ekonomiklass och Norwegian blev utsedd till Europas bästa lågprisbolag, för femte året i rad.

– Norwegian blir bara bättre och bÙ?ttre. Bolagets fortsatta innovation ger miljoner människor över hela Europa möjlighet att resa billigt och säkert till många spännande destinationer. Norwegian är en självklar vinnare men det är även de som reser med bolaget, säger Geoffrey Thomas, på AirlineRatings.com, enligt Travel News.

Här är världens 10 bästa flygbolag 2018

1. Air New Zealand

2. Qantas Airways

3. Singapore Airlines

4. Virgin Australia

5. Virgin Atlantic

6. Etihad Airways

7. All Nippon Airways

8. Korean Air

9. Cathay Pacific

10. Japan Airlines

Quiz: Kan du namnge flygbolaget med hjälp av dess logga?

Vandra i Nya Zeeland – vildmarksliv med lyxkänsla


Text: Johanna Jackson • 2017-11-03
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen