Annons
Annons
Populära Muizenberg Beach, utanför Kapstaden. Foto: Istock

Populära Muizenberg Beach, utanför Kapstaden. Foto: Istock

Nyhet

Topplistan: Här är resmålen som trendar mest i vinter

Nairobi, Kapstaden och Gambia. Afrika är hett i vinter. Det enligt färsk bokningsstatistik från Ticket som har presenterat sin lista över bubblare i vinter – alltså de resmål dit bokningarna ökar mest procentuellt.

Text: Redaktionen • 2018-11-30 Uppdaterad 2021-06-23

Vinterns mest populära resmål toppas som vanligt av Bangkok och Gran Canaria. Men det är inte dessa som ökar mest procentuellt. Nygamla resmål som Sydafrika, Gambia och Egypten får ett rejält uppsving i vinter bland svenska resenärer, enligt Tickets statistik.™?

– Sydafrika har länge legat på många svenska resenärers lista över drömresmål. Under 2018 har vi sett ett succesivt ökande intresse för resor som erbjuder spännande upplevelser, där Sydafrika passar väl in. Mest populärt är det att resa till Kapstaden, som både är en fantastisk stad och som dessutom ligger perfekt till för att resa vidare, kanske på safari, pingvinskådning vid Godahoppsudden eller till närliggande vindistriktet Stellenbosch. Även Johannesburg ökar kraftigt, med närliggande Krugerparken som främsta attraktion, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Störst ökningar går det dock att se i Addis Abeba i Etiopien, Kairo i Egypten och Beirut i Libanon. Ökningar som naturligtvis inte bara förklaras genom ökat intresse från semesterresande, utan även beror på etniskt resande, alltså resenärer med anknytningar till ett visst land som hälsar på släkt och vänner. Dessutom spelar Ethiopian Airlines satsning på den skandinaviska marknaden, och en positiv utveckling av landets politiska klimat in. 

En annan uppstickare i vinter är Tallinn, som lockar med vackra små torg och en medeltida stadskärna.  

– Den svenska kronan har stått sig relativt dåligt mot många stora turistvalutor, vilket har gjort flera semesterländer dyrare. Tallinn gynnas av den låga prisbilden och det faktum att staden ligger nära och är enkel att ta sig till, säger Katarina Daniels. 

Resmålen som trendar mest i vinter

  1. Addis Abeba, + 584 procent 
  2. Kairo, + 200 procent 
  3. Beirut, + 193 procent 
  4. Nairobi, + 189 procent 
  5. Teheran, + 126 procent 
  6. Kapstaden, + 96 procent 
  7. Tallinn, + 75 procent 
  8. Banjul, + 75 procent 
  9. Johannesburg, + 73 procent 
  10. Hurghada, + 48 procent

Etiopien – en utomjordisk upplevelse

5 måsten i Etiopien – utomjordisk skönhet

Kapstaden – 25 tips i Sydafrikas skönaste stad


Text: Redaktionen • 2018-11-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen