• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 måsten i Etiopien – utomjordisk skönhet

  Etiopien har en otrolig mångfald av både djur, natur och kultur. Att hinna med att se allt en och samma resa är nästan omöjligt, så länge man inte är borta en lång tid. Men med det sagt: Här är fem guldkorn i landet.

  5 måsten i Etiopien – utomjordisk skönhet
  Simienbergen lockar med vandring, vackra vyer och djurliv. Foto: Istock

  1. Simienbergen

  Simienbergen har Etiopiens vackraste landskap, ett fantastiskt djurliv, och ett skönt, svalt klimat. Det är även här som de karaktäristiska gelada-aporna håller hus. 

  2. Danakil

  Utan tvekan en av världens häftigaste – och underligaste – platser. Den som vågar trotsa värmen och den dåliga infrastrukturen blir belönad med syner som överstiger allt förstånd. 

  3. Omodalen

  För den som vill se traditionella folkgrupper finns det få platser i Afrika som slår denna plats. Trots sina små irritationsmoment är det en kulturupplevelse som få andra. Omodalen är dessutom mycket vacker, med förvånansvärt rikt djurliv.

  4. Lalibelas klippkyrkor

  Landets viktigaste historiska monument, uthuggna direkt ur berggrunden på 1200-talet. Kyrkorna används fortfarande aktivt, och ett besök under en stor ceremoni är ganska maffigt. 

  5. Balebergen 

  Balebergen är inte bara vackra – de är den bästa platsen att se etiopiska vargar (som påminner mer om våra rödrävar). Och även om chansen att se lejon är mycket liten så finns de faktiskt i skogarna bland bergens lägre partier. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!