Annons
Annons

Bo som en fågel uppe bland trädtopparna i Treehotels nya hotellrum. Foto: renderad bild / BIG - Bjarke Ingels Group.

Nyhet

Bo i 340 fågelholkar? Treehotels nya rum väcker uppmärksamhet

Svenska Treehotel har i många år lockat turister från hela världen med sina spektakulära hotellrum uppe bland trädtopparna. I maj slår man upp dörrarna till ett nytt – skapat av 340 fågelholkar!

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-04-13 Uppdaterad 2022-04-12

Utanför Harads i Norrbotten hittar du det svenska hotellet som vunnit priser världen över för sina spektakulära hotellrum. Treehotels senaste hotellrum, The Biosphere, är knappast mindre uppseendeväckande! Precis som hotellets tidigare sju rum är det placerat uppe bland trädkronorna – men The Biosphere är dessutom skapat av 340 fågelholkar.

Förutom att rummet kommer bidra med fler fåglar i området, kommer det bidra med en naturlig väckarklocka för hotellgästerna. Eller förlåt, 340 väckarklockor.

En gångbro tar dig fram till fågelholkarna. Foto: renderad bild / BIG – Bjarke Ingels Group.
Vakna upp till en naturlig väckarklocka – gånger 340! Foto: renderad bild / BIG – Bjarke Ingels Group.
Bygget blir en viktig del för områdets fågelbestånd. Foto: renderad bild / BIG – Bjarke Ingels Group.

Rummet är skapat av det danska designföretaget BIG – Bjarke Ingels Group i samarbete med ornitologen Ulf Öhman från Sverige. Enligt Ulf blir bygget viktigt för fåglarnas population som minskat i området:

– Skogsbruket har lett till ett minskat antal naturliga hål i träden där fåglarna häckar. Därför blir installationen av fågelholkar en viktig åtgärd, säger han i ett pressmeddelande.

Hotellrummet är 34 kvadratmeter stort och inrett med ekologiska material inspirerade av omgivningen. Som alla hotellrum hos Treehotel har man dusch, bastu och en förbränningstoalett på rummet.

Skogsbada bara genom att stanna kvar på rummet. Foto: renderad bild / BIG – Bjarke Ingels Group.

….eller checka in i ett fågelbo istället!

The Biosphere blir Treehotels åttonde hotellrum, men även de tidigare sju rummen bjuder på spektakulär design. Vad sägs till exempel om att bo i ett ufo, en spegelkub, eller om du gillar fåglar: ett fågelbo?

Fågelfantasten checkar förstås även in i Treehotels rum The Bird’s Nest. Foto: Treehotel.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-04-13
NyhetRestipsSverigeHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top