1333725.jpg

Nyhet

Världens billigaste – och dyraste – länder att flyga i

I vilket land är det billigast att flyga? I Indien, enligt en ny undersökning som jämfört priserna på över en miljon flygresor i olika länder.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-06

Att flyga 100 kilometer i eller från Indien kostar i snitt 2.92 euro. Det visar en undersökning från flygsökmotorn Kiwi som jämfört priset på över 1 miljon inrikes- och utrikesflyg i 75 olika länder. Näst billigast är det att flyga i Malaysia, sedan Ryssland. Sverige rankas på tionde plats på billighetstoppen.

Det dyraste landet i undersökningen att flyga i är Förenade Arabemiraten där 100 km flygresa kostar 94.91 euro, i snitt, eller cirka 904 kronor. Skillnaderna mellan priserna på utrikesflyg respektive inrikesflyg är dock stora och att resa utrikes är betydligt billigare än att resa inrikes i landet (se tabell nedan). 

Undersökningen gjordes genom att jämföra både kostnaderna på lågprisflygbolag och traditionella flygbolag (legacy cost). För inrikesflyg tittade man på flygresor från landets huvudstad till de fem största städerna i landet (eller närliggande städer i andra länder om det inte fanns fem stora städer i sagda land). För utrikesflyg inkluderades flyg från landets huvudstad till de fem största städerna på samma kontinent. 

Topp tio billigaste länderna att flyga i

Världens billigaste – och dyraste – länder att flyga i

 

Topp tio dyraste länderna att flyga i

Världens billigaste – och dyraste – länder att flyga i

*Enligt Kiwi.com

Kika in i kabinpersonalens hemliga sovrum på flygplanen

Har du alltid undrat vad hålet i flygplansfönstret är till för? Här är svaret!

Forskare: Ohållbart att flyga som vi gör

9 indiska tågresor du måste göra innan du dör


Text: Johanna Jackson • 2016-09-06
NyhetFlyg

Scroll to Top