Annons
Annons
Gevora Hotel kommer öppna upp i skyskrapan längst till vänster. Foto: Istock.

Gevora Hotel kommer öppna upp i skyskrapan längst till vänster. Foto: Istock.

Nyhet

Världens högsta hotell öppnar i Dubai

Om några månader slår Gevora Hotel upp sina portar för första gången. Hotellet i Dubai tronar hela 365 meter över marken. Med 10 meter till godo från föregående rekordhållare kniper det således titeln världens högsta hotell.

Text: Johanna Jackson • 2018-01-05 Uppdaterad 2021-06-23

Dubai är kanske världens huvudstad när det kommer till världsrekord. Och nu får ökenstaden ytterligare ett rekord att skryta med.

Det är Gevora Hotel i Ahmed Abdul Rahim Al-tornet som blir innehavare av den nya titeln. Men inte med stora marginaler. JW Marriott Marquis, som är världens nuvarande högsta hotell i bruk, och också ligger i Dubai, är bara 10 meter lägre, eller 335 meter högt. 

Än så länge är Gevora Hotel ganska förtegna med detaljer. Men enligt Lonely Planet är det tänkt att de första gästerna ska kunna checka in någon gång under årets första kvartal.

An almost white Christmas! Photo Credits @therollingprodigy

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

Hotellet ligger på den 55 mil långa Sheikh Zayed-vägen, som är en väg som – likt det mesta i Dubai – har överdrivet stora proportioner. På sina håll har motorvägen nämligen upp till 14 filer. FÙ�rutom fyra restauranger och barer kommer här bland annat finnas ett lyxspa och 528 rum.

A perfect location in the heart of the city! #openingsoon

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

Det finns ingen information på hotellets hemsida i nuläget, men nyligen började hotellet lägga upp förhandsvisningar i form av bilder på Instagram. Så vill man boka ett rum gäller det alltså att ha is i magen och hålla utkik efter uppdateringar.

Läs även: Dubai ska bygga världens högsta skyskrapa – igen

Dubai: 8 måsten i lyxmetropolen


Text: Johanna Jackson • 2018-01-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen