Annons
Annons
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nyhet

Venedig vill förbjuda resväskor på hjul

Venedigs invånare har tröttnat på bullriga ljud från alla miljoner turister som besöker staden. Nu har man föreslagit förbud mot resväskor på hjul som låter högt och förstör kullerstenarna i gränderna.

Text: Johanna Jackson • 2014-11-25 Uppdaterad 2014-11-25

Nästa gång du reser till Venedig vill du kanske överväga att packa lätt, eller köpa en ny resväska – turiststaden överväger nämligen ett förbud mot väskor på hårda gummihjul.

Kombination av Venedigs kullerstensgator och de hårda hjulen från resväskor från cirka 27 miljoner besökare per år – cirka 60 000 om dagen – har gjort att invånarna fått nog av oljudet.

Förutom att förorena ljudet menar man att väskorna sliter hårt på stadens ömtåliga byggnader, gator och broar, som redan har nog med problem från sjunkande husgrunder, frätande bajs från duvflockar och översvämningar.

Nu har staden, som inte för länge sedan förbjöd stora kryssningsfartyg att lÙ?gga till inne i Venedig, tagit fram ett förslag som skulle göra resväskor med hårda hjul förbjudna. Hjul som är gjorda av mjukare material ska dock fortfarande vara tillåtna.

Majoriteten av de resväskor som görs har däremot sådana hjul som i fortsättningen förväntas bli fÙ�rbjudna. Men det tycker inte stadens planeringsdirektör Maurizio Dorigo är något problem.

– Lagen kommer inte att träda i kraft förrän i maj, så förhoppningsvis kommer ett eller två företag att börja producera väskor med luftfyllda hjul tills dess, säger han.

Förslaget om att förbjuda resväskor med hårda hjul väntas träda i kraft i maj 2015, och följer man inte de nya reglerna riskerar man att få böta 500 euro, cirka 4 700 kronor.

Källa: The Guardian.


Text: Johanna Jackson • 2014-11-25
NyhetVenedig

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top