Annons
Annons
Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Voyage By Me
Partner

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa

Färgsprakande miljonstäder, avslappat strandliv, ett av världens sju underverk och den eviga snön i Himalaya. I Indien finns något för alla. Här listar reseproffset Charlotta Naumann, Voyage By Me:s grundare, sevärdheterna du inte får missa.

Text: Voyage By Me • 2016-10-02 Uppdaterad 2021-06-23

Indien är minst sagt mångfacetterat. Med drygt en miljard är det världens näst folkrikaste land – och det gör utbudet är stort.

En semester kan innehålla allt från härliga dagar på beachen, en vecka på ett yogacenter och hektiskt shopping i storstäderna till ett besök vid några av världens mest imponerade palats.  

En semester kan innehålla allt från härliga dagar på beachen och en vecka på ett yogacenter till hektiskt shopping i någon storstad och besök vid några av världens mest imponerade palats.  

Reseproffset Charlotta Naumann har gjort över 300 resor världen över och en av de länder hon varit mycket i är just Indien. Nu använder hon sina erfarenheter för att hjälpa kunderna hos den egna resesajten Voyage By Me.se att skapa de ultimata upplevelseresorna, med attraktioner som sträcker sig bortom de stora turiststråken.

Här listar Charlotta Naumann sina absoluta Indien-favoriter.  

1. Kärlekstemplet Taj Mahal

Visst är det vita mausoleet en turistmagnet, men det är ändå värt ett besök. Marmorbyggnaden är minst sagt fascinerande och har en dramatisk historia som går i kärlekens tecken. Det var mogulhärskaren Shah Jahan som byggde Taj Mahal till minne av sin älsklingshustru under 1600-talet efter att hon dött i barnsäng. Den imponerande arkitekturen har gjort att byggnaden anses vara ett av världens sju underverk – och få som besöker platsen går oberörda därifrån.

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
En vy inifrån den förtrollande kärleksbyggnaden. Foto: Istock

2. Rajasthans ökenlandskap

Rajasthan betyder ungefär “Kungarnas land” och är en delstat i nordvÙ?stra Indien med omkring 50 miljoner invÙ�nare. Området kan beskrivas som ett sagoland, där du kan besöka flera vackra palats och fästningar. Väl där är ett tips att ta en kameltur eller sova en natt under den stjärnklara ökenhimlen.

Boka din drömresa till Indien – så mycket kostar det.

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Rajasthan kan beskrivas som ett riktigt sagolandskap. Foto: Istock

3. Gatumaten i Delhi 

Myllret av människor, de många sevärdheterna och de stora kontrasterna mellan de gamla och de moderna delarna gör denna metropol till ett måste under din Indien-resa. Det finns mycket att se, men glöm inte att äta under sightseeingen. Indien har en spännande matkultur och i Delhi serveras ett helt fantastiskt utbud av streetfood som kittlar smaklökarna.  

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Undersök det lockande utbudet av streetfood. Foto: Istock

4. Tigersafarin i Ranthambore 

Älskar du djur?Nationalparken Ranthambore är en av de största i norra delarna av Indien. Här kan du se allt från krokodiler, björnar, pantrar och schakaler till över 270 olika fågelarter. Men det är inte allt. Nationalparken är nämligen känd för sin stora tigerstam. Den är fridlyst och har därför kunnat föröka sig utan hot från människan. Har du tur så få du se dessa imponerande djur på nära håll under ett besök i parken.  

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Lyckan att få se dessa ståtliga djur. Foto: Istock

5. Båtturerna längs med Ganges 

Varanasi fanns innan allt annat – det är nämligen världens äldsta stad. Här händer det alltid något. Eller, man kanske snarare skulle säga, här händer alltid allt. Du ser pilgrimer, köpmän, skolbarn, begravningståg och de som sitter avnjuter en kopp varmt te i skuggad. Genom Varanasi flyter floden Ganges och en båttur här är ett härligt sätt att uppleva den myllrande staden på – proppfull med färgsprakande scener och mÙ￙?nniskor.

Boka din drömresa till Indien – här får du hjälp.

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
I världens äldsta stad händer det altid något. Foto: Istock

6. Husbåtarna i Kerala 

Kerala är en prunkande delstat i södra delen av Indien. Det grönskade området har ett stort vattensystem som kallas för “backwaters”. Bästa sättet att uppleva det på är från en av de många husbåtarna som finns i området. Den här typen av vattenburna fordon har funnits längs med de vattenburna vägarna i århundranden. Från båtarna upplever du Keralas fantastiska skönhet och får samtidigt en glimt av livet på landsbygden längs med strandbankarna.

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
En båttur längs Keralas ”backwaters” är ett mysigt sätt att uppleva området på. Foto: Istock

7. I Dalai Lamas fotspår 

Himachal Pradesh är ett av de mest fascinerande och vackraste områdena i Indien. Här har Dalai Lama sin bas. I regionen finns flera vackra städer, såsom Shimla, Manali, Dharamsala, Dhalhausi och Khajjiar. De är kända för det omgivande vackra landskapet och möjligheterna till naturupplevelser. Hit åker många par på smekmånad. I området kan du också åka skidor, shoppa på lokala marknader, besöka varma svavelkällor och uppleva det 450 år gamla Hidimbadevi-templet.

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Här kan du gång Dalai Lamas fotspår. Foto: Istock

8. Det bohemiska Goa 

Goa är Indiens minsta stat och ligger i landets västra del. Området brukar beskrivas som bohemiskt och är bland annat känt för sina tropiska paradisstränder. Här kan du njuta av härliga dagar med sol och bad, men också yogaklasser, massage och spännande utflykter. I Goa hittar du de härliga kontrasterna mellan livfulla byarna och den avslappnande lunken längs med de milslånga sandstränderna.

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
I Goa finns det fina sol- och badmöjligheter. Foto: Istock

9. De många färgerna 

Indien är allt annat än grått och trist. Mångfalden hägrar. Så också när det gäller färgglada städer, som guldskimrande Jaisalmer och rosa Jaipur eller de lavendelblå husen i Jodhpur, som är en fröjd för ögat. De ger dig en riktig färginjektion.

Klicka här – och få hjälp att skräddarsyn din Indien-resa

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Ge dig själv en färginjektion. Foto: Istock

10. Yogan och meditationen 

Indien är känt för sin yoga och meditation. Och det finns något för alla nivåer. Är du superintresserad är det enkelt att boka in sig på ett så kallat ashram för att meditera och utöva yoga under några dagar. Men även om du känner att detta inte alls verkar vara något för dig så kan det vara kul att ta en yogaklass för att testa något nytt. Vem vet, du kanske blir fast? 

Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Ta en yogaklass i Indien. Foto: Isock

Så bokar du din drömresa till Indien

  • Voyage By Me.se är en nystartad resesajt som specialiserar sig på att skräddarsy resor med hjälp av lokala reseexperter. Dessa finns på plats på de olika resmålen.
  • Med sin lokala kännedom hjälper de dig att undvika de värsta turistfällorna och tipsar om aktiviteter som gör att du kommer nära det land du vill besöka.
  • Voyage By Me:s lösning med lokala experter gör också att det i många fall blir billigare att skräddarsy sin resa, jämfört med samma bokningar hos andra resebyråer. Förklaringen är att du slipper betala för en massa mellanhänder och istället kommer i direktkontakt med en person som befinner sig på destinationen.
Listan: Tio anledningar att åka till Indien – det här får du inte missa
Tävla om en resa till Sri Lanka. Läs mer om tävlingen här under. Montage: Fotolia, Istock.

Vinn en oförglömlig resa till Sri Lanka

Nu kan du tävla med Voyage By Me om en resa till Sri Lanka. I priset ingår:

  • Flyg till Colombo tur/retur med Turkish Airlines för fyra personer.
  • Boende under 7 nätter för fyra personer.
  • Transport med egen bil och privatchaufför, som guidar er under resan. 

Sugen på att tävla? Klicka här – och gå vidare till tävlingssajten.

 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Listan: Här är Thailands okända pärlor (sponsrat innehåll)

10 upplevelser du inte får missa i Kambodja (sponsrat innehåll)

Så maxade de resan till Sri Lanka (sponsrat innehåll)

Fem exotiska favoriter – här är drömresorna svenskarna vill göra just nu (sponsrat innehåll)

Anette hakade på nya resetrenden – och slapp turistfällorna (sponsrat innehåll)

Packlistan: Det här har reseproffset alltid med sig (sponsrat innehåll)

Nya trenden: Skapa drömresan tillsammans med lokal expert (sponsrat innehåll)

Knepet: Så blir din drömresa billigare (sponsrat innehåll)

Vinn en oförglömlig resa till Sri Lanka – så tävlar du (sponsrat innehåll)


Text: Voyage By Me • 2016-10-02
PartnerVoyage By Me

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top