Annons
Annons
Annons
Under veckorna i Kanada såg Loane Olsson de mäktiga Niagarafallen. Foto: Privat

Under veckorna i Kanada såg Loane Olsson de mäktiga Niagarafallen. Foto: Privat

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med ESL - Språkutbildning Utomlands
Partner

Loane, 45, om språkresan till Toronto: ”Bästa semestern jag gjort”

Loane Olsson hade alltid drömt om att Ù�ka på språkresa. Till slut bokade hon en – som vuxen. Nu har 45-åringen varit på tre stycken.

Text: ESL - Språkutbildning Utomlands • 2017-03-18 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

När vi tänker språkresa tänker vi ofta på ungdomar som festar loss i Brighton. Men att åka på semester och samtidigt fördjupa sig i ett annat språk är något för alla. Det menar Loane Olsson, 45.

För några år sedan bestämde hon sig för att förverkliga sin barndomsdröm och åka till London för att förbättra sin engelska.

– Jag kommer från Ukraina och där fanns inte den här typen av möjligheter. För tolv år sedan flyttade jag till Sverige och sedan dess har jag varit iväg tre gånger, säger hon.   

För att hitta rätt resa googlade 45-åringen och fastnade då för språkreseförmedlaren ESL – Språkutbildning Utomlands.

– Jag föll för deras hemsida. Den var enkel att navigera på och priserna var bra, säger hon.  

Loane, 45, om språkresan till Toronto: ”Bästa semestern jag gjort”
Loane Olsson bokade en resa till London med språkreseförmedlaren ESL – Språkutbildning Utomlands. Foto: Privat, Istock

Ville åka tillbaka efter en månad

Sagt och gjort, Loane bokade en två veckor lång resa till London. Där gick hon i en klass med studenter som var 10-15 år yngre än henne själv, men det var inget som störde Loane.

– Tvärtom. Det var uppiggande att befinna sig en ungdomsmiljö. Jag märkte av åldersskillnaden förvånadsvärt lite och mina klasskompisar kunde inte förstå att jag hade en dotter som var nästan lika gammal som dem. Lektionerna var inspirerande och pedagogiska. Och på fritiden gick vi på museum, tränade och åkte till Cambridge, säger Loane.  

I London bodde hon i en värdfamilj.

– Värdinnan lagade supergod mat och det praktiska vardagslivet var bra uppstyrt. När jag flög hem kände jag att jag ville åka tillbaka redan efter någon månad, men man har ju tyvärr inte hur mycket semester som helst.

Vill du också åka på språkresa? Läs mer här!

Loane, 45, om språkresan till Toronto: ”Bästa semestern jag gjort”
Loanes nästa språkresa gick till Skottland. Där bodde hon hemma hos sin lärare i det här mysiga huset. Foto: Privat

Slapp mellanskillnaden

Istället bokade hon en ny resa året därpå – till Edinburgh.

– Där hade jag en privatlärare som jag bodde hos. Många av hennes studenter jobbade på flygplatsen och behövde lära sig engelska snabbt. Hennes övertygelse var att bästa sättet att göra det på var att vistas ute i samhället, så jag var med min lärare hos läkaren och vi åt middag med hennes vänner flera gånger. Det var ett väldigt bra sätt att träna sig i att konversera, säger Loane.

Skottlandsvistelsen gav henne mersmak och året därpå bokade hon därför en fyra veckor lång resa till Toronto. Den här gången testade hon 30+-konceptet och åkte med en grupp bestående av mer jämngamla deltagare.

– Vi var flera olika nationaliteter som möttes. De flesta var från Brasilien och många hade småbarn. Det var intressant att sitta och prata om familjelivet och vardagen. Vi hade väldigt trevligt och jag fick bra vänner, säger Loane.

När hon anlände till Toronto och sin värdfamilj fick hon direkt en dålig känsla.

– De var trevliga, men jag kände att det inte var ett ställe jag ville bo på. Så jag kontaktade ESL och nästa dag hade de ordnat ett nytt boende på ett hotell. Det var smidigt och det är min uppfattning om ESL överhuvudtaget. De lyssnar på sina kunder och du får snabb hjälp. Jag behövde dessutom inte betala någon mellanskillnad – allt ingick, säger Loane.

Loane, 45, om språkresan till Toronto: ”Bästa semestern jag gjort”
Här är det hotellrum Loane bodde i under Toronto-resan. Foto: Privat

“Bästa semestern jag någonsin gjort”     

I Toronto fick hon svart på vitt att hennes tidigare kurser lönat sig – nu kunde hon studera på en högre nivå.

– Vår lärare var helt galen. Han fick oss att skratta mycket samtidigt som han ställde krav. Det passade mig perfekt.

Under veckorna i Kanada såg hon bland annat Niagarafallen. Men hon gjorde även en avstickare till USA och New York genom ESL – Språkutbildning Utomlands.

– Staden Niagara Falls var som en sagovärld och det var superhäftigt att komma riktigt nära peaken av vattenfallen. Att sedan åka till New York var som att befinna sig i en film. Det blev ett minne för livet, säger Loane.    

Vill du också åka på språkresa? Läs mer här!  

Loane, 45, om språkresan till Toronto: ”Bästa semestern jag gjort”
Loane älskade dagarna i New York. Foto: Privat

“Har fått ett helt annat självförtroende”

Vad är det bästa med att åka på språkresa?

– Det är en billig semester där du får ut mer än att ligga på stranden. Jag har tröttnat på den typen av resor och vill göra något mer under min lediga tid. På en språkresa får du uppleva saker samtidigt som du lär dig ett nytt språk. Jag älskar konceptet. Dessutom slapp jag tänka på matlagning, då frukost och middag ingick i priset – det var skönt. Resan till Toronto är den bästa semestern jag någonsin gjort. Och sista veckan anslöt min man så att vi kunde turista tillsammans.   

ESL har ju en lägsta-pris-garanti, där du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar en billigare resa. Vad tycker du om det?

– Det är bra, men inget jag har tänkt på. När jag jämförde olika språkreseföretag låg ESL bra i pris. Men främst vill jag lyfta den goda servicen du får när du åker med dem. Du kan verkligen känna dig trygg. Uppstår det ett problem så vet du att de löser det åt dig, säger Loane.

Loane, 45, om språkresan till Toronto: ”Bästa semestern jag gjort”
Loane Olsson säger att språkresorna med ESL har gett henne ett helt annat självförtroende när det kommer till att prata engelska. Foto: Privat

Hur mycket engelska kan du i dag?

– Mycket mer än tidigare. Men framför allt har jag fått ett helt annat självförtroende. Jag är inte längre lika stel när jag pratar, säger 45-åringen.

Hon berättar att även hennes dotter har pluggat tyska i Österrike via språkreseförmedlaren ESL – Språkutbildning Utomlands.

– Det är häftigt. I dag bor hon i Wien tillsammans med sin kille och jobbar på ett kafé, säger Loane Olsson.

För mer inspiration – beställ en katalog gratis här!

Loanes resa till Toronto med ESL

* Längd: Fyra veckor. * Resmål: Toronto. * Boende: På hotell. * Förkunskaper: Loane hade varit på två tidigare språkresor med ESL, men hade innan det mycket endast väldigt basala kunskaper i engelska. * Kostnad: 20 000 kronor exklusive flygbiljetter. De landande på runt 3 700 kronor. * Konceptet 30+: Är språkresor för dig som är över 30 år och riktar sig till dem som vill lära dig eller uppfriska dina språkkunskaper i engelska, spanska eller tyska.  

Om ESL

* ESL är vald till bästa språkreseförmedlare i Europa. * ESL har en lägstaprisgaranti som gör att du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett billigare alternativ i Sverige, för samma kurs på samma skola och på samma villkor. * När du bokar genom ESL får du gratis och personlig service så att din resa blir så som du vill ha den. * Under 2016 var 97 procent av ESL studenter rekommenderat företagets språkresor till sina närmaste.   * ESL erbjuder ett stort utbud – du kan lära dig hela 23 språk genom kurser utspridda på 250 resmål. * ESL språkutbildningar är erkända av kvalitetsorgan inom utbildning och turism.


Text: ESL - Språkutbildning Utomlands • 2017-03-18
Partner

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top