Annons
Annons
Annons
Foto: Luise Engesvik

Foto: Luise Engesvik

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Alfa Sko
Partner

Njut av din vandring fullt ut – i kängor från norska Alfa

Har du någon gång vandrat vet du att en av nycklarna till en härlig upplevelse är skor som håller dig varm och torr samtidigt som de sitter bekvämt, oavsett terräng. Men hur hittar man de perfekta vandringskängorna? Norska Alfa har högkvalitativa och bekväma skor och kängor för alla, anpassade till vårt nordiska klimat.

Text: Alfa Sko • 2021-05-06 Uppdaterad 2023-05-17

Att vandra har nog aldrig varit så populärt som nu, men den varierande naturen och snabba väderomslag kräver rätt utrustning, särskilt när det kommer till vad du har på fötterna. Alfas skor och kängor sitter bekvämt på foten och håller dig torr och varm och även under de mest krävande förhållandena.

Alfas historia

Alfas rötter går tillbaka ända till 1931, och är idag en av de äldsta av Norges verksamma skotillverkare. Grunden i Alfas varumärke är kvalitet och funktion, och de har sedan starten erbjudit produkter i finaste hantverk och kvalitet som håller fötterna torra och varma – oavsett aktivitet. Under åren har Alfas produkter använts i tusentals expeditioner, stora som små, och har bland annat korsat Grönland och båda polerna flera gånger om och tagit bergsbestigare upp på Seven Summits.

Njut av din vandring fullt ut – i kängor från norska Alfa

Med sin långa historia i ryggen blickar Alfa framåt mot nya produkter och äventyr. De har en kompromisslös tro på att bra kängor är a och o för härliga utomhusupplevelser, och kommer med hjälp av modern teknik och material fortsätta skapa kängor av högsta möjliga kvalitet på nya, unika sätt.

Skor som håller en evighet

Har du också varit tvungen att slänga dina favoritskor efter att motvilligt ha insett att de gjort sitt? Du är inte ensam. Detta var något Alfa ville ändra på och är nu därför först i världen med att erbjuda helt reparerbara GORE-TEX vandringsskor, där varje del på skon går att bytas ut om den gått sönder. Innova- tionen har fått namnet ALFA For LifeTM och är början på en hållbarhetsresa inom företaget med målet att skapa fler hållbara lösningar och produkter.

Som ägare av en ALFA For Life-produkt, som vandringskängan Impact A/P/S GTX, får du minst fem års garanti som kan förlängas om skorna skickas på service efter fem år, möjlighet att byta ut alla skons delar vid behov och få de flesta reparationer på bara några dagar. Det här gynnar både plånboken och miljön, och du kan fortsätta ge dig ut på härliga äventyr i dina trotjänare till sko.

Njut av din vandring fullt ut – i kängor från norska Alfa

Så väljer du rätt vandringsskor

Det finns en hel djungel av olika vandrings- skor och kängor, och det är inte alltid helt enkelt att veta hur man ska tänka vid köp av sko. Ett tips är att fundera över dessa frågor:

  • Var ska jag använda vandringsskorna?
  • Hur är terrängen där?
  • Är området ofta vått? 
  • Ska jag gå långa promenader eller korta promenader?
  • Ska jag ha en tung ryggsäck eller går jag utan ryggsäck?
  • Hur mycket fotledsstöd behöver jag eller vill jag ha?
  • Passar skorna bra på min fot?

När du gett dig själv svaren på det är det dags att hitta en modell som passar just ditt behov och dina fötter – för som vi alla vet är en skön sko bland det absolut viktigaste när vi vandrar.

I Alfas sortiment finns både låga vandringsskor, mellan och höga vandringskängor och kraftigare jaktkängor. Vandringsskor passar bra om du ska ut på kortare vandringar i öppen och enkel terräng, medan det för mer krävande vandringar passar bättre med en vandringskänga med högre skaft och bättre fotledsstöd. En bra tumregel är att skorna ska sitta tight, men inte klämma, och när du står upp med skon knuten ska inte tårna nå framtill. När du hittat de rätta skorna för dig är det bara att ge dig ut på nästa äventyr!

Njut av din vandring fullt ut – i kängor från norska Alfa

Läs mer om Alfa och deras produkter på:

IG@alfasko | FB: @alfasko | Webbplats: www.alfaoutdoor.se

OM ALFA SKO

Alfa grundades 1931 och har sedan dess förenat goda norska vandrings- och expeditionstraditioner med innovativ produktutveckling. Visionen är att skapa en bättre utomhusupplevelse genom att erbjuda produkter med oöverträffad komfort och kvalitet. I Alfas sortiment hittar du både vandringskängor, vandringsskor, jaktkängor och längdpjäxor för både dam, herr och junior.


Text: Alfa Sko • 2021-05-06
PartnerAlfa Sko

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen