Argentina

Argentina

Världsdel: Sydamerika · Huvudstad: Buenos Aires · Valuta: Argentinsk peso · Invånare: 40 091 613 ·Tidszon: UTC-03:00 · Statsskick: Republik · Hemsida: http://www.whatargentina.com

Kontinent
Land
Städer & områden
 

Fotbollsnörd, tangofantast eller gourmet? Oavsett vilken kategori du platsar in i har Argentina något för dig.

Det går inte att prata om Argentina utan att nämna tangon eller fotbollen. Det går heller inte att prata om Argentina utan att nämna stora namn som Evita Perón, Diego Maradona och Che Guevara. Inte heller går det att prata om Argentina utan att nämna något om matkulturen med både nötkött och vin i världsklass. Exporten av nötköttet bidrog till att Argentina var en av världens rikaste länder i början av 1900-talet.

Namnet kommer från spanskans ord för silver, argento. Det sägs nämligen att de första upptäckarna ska ha bytt till sig silver från urinvånarna vid Silverfloden i nordvästra Argentina. Landets placering och utbredning med hela 340 mil från norr till söder gör klimatet i Argentina väldigt varierande. Hela sex olika klimatregioner får plats; Argentinska nordväst, Gran Chaco, Mesopotamien, Cuyo, Pampas och Patagonien - från subtropiskt klimat i norr med varma somrar och milda vintrar till ett kyligt polarklimat i söder.


Utnyttja detta och vidga ditt Argentinaäventyr! Stanna i den kulturella huvudstaden och dansa tango, bege dig till Pampas slätter och ta en härlig ridtur, sno på dig vandringskängorna och utforska Patagoniens glaciärer eller hyr en cykel och trampa dig mellan vingårdarna i Mendoza.

Läsning om Argentina