Annons
Annons
Nya säsonger av Över Atlanten och Husdrömmar Sicilien kan man se på rutan i höst.

Nya säsonger av Över Atlanten och Husdrömmar Sicilien kan man se på rutan i höst. Foto: Warner Bros (tv) och Janne Danielsson/SVT (th).

Restips

6 nya tv-serier som väcker reslust!

Världens bästa pizza, en tidsresa i Istanbul och jorden runt till världens mest extrema platser med David Batra. Här är höstens nya tv-serier du inte vill missa!

Text: Karin Wimark • 2022-09-23 Uppdaterad 2022-09-22

1. Chefs Table Pizza

Var finns världens bästa pizza?

Vad är hemligheten bakom en bra pizza? I nysläppta Chefs’ Table Pizza får vi följa kända kockar världen över göra sin variant av pizza. Och om du redan är bekant med programformatet vet du förmodligen vad som väntar. Scener från såväl kök som gatumiljöer varvas med familjehistorier, intervjuer och så läckert filmade matscener att vi önskar vi vore på plats för att smaka! I serien reser vi bland annat till Japan för fler-rätters menyer på pizza och upptäcker Kimchi-pizza i Minneapolis i USA. Och så Neapel i Italien förstås.

Premiär: september 2022, Netflix.

Upptäck pizzans värld genom kockar runtom i världen i nya serien Chef’s Table Pizza. Foto: Netflix
Amerikans? Napolitansk? Svensk? Vad för slags pizza föredrar du? Foto: Netflix

2. Pera Palace

Tidsresa i Turkiet

Följ med på en tidsresa och upplev Istanbul i såväl dåtid som nutid. I den nya Netflix-serien Midnight at the Pera Palace får vi följa journalisten Esra som reser till Istanbul för att skriva om 130-årsjubileet för det kända hotellet Pera Palace. av en slump förs hon tillbaka till år 1919 där hon helt plötsligt står inför möjligheterna att påverka landets framtid. Kommer hon att förändra det moderna Turkiet?

Premiär: mars 2022, Netflix.

Följ med på en tidsresa i Turkiet i nya serien Pera Palace. Foto: Netflix

3. The Journey

Kändisar på äventyr i Nepal

Sex folkkära svenskar ger sig iväg till Nepal för en resa de sent kommer att glömma. I den nya tv-serien The Journey – 15 dagar i Nepal får vi bland annat följa Peter Stormare, Izabella Scorupco, Therese Alshammar och Roy Fares genom subtropisk djungel, över floder och Himalayas bergstoppar. Det är möten med vilda djur, tystnad ovan molnen och en yttre såväl som inre resa för gruppen. Läs intervjun med kändiskonditorn Roy Fares om hans upplevelser från resan.

Premiär: augusti 2022, ViaPlay.

I serien The Journey – 15 dagar i Nepal får vi följa ett gäng svenska kändisar på en resa genom landet. Foto: ViaPlay
Följ svenskarnas tuffa utmaningar i Himalaya. Foto: Unsplash

4. Hårt Väder

Jorden runt i extrema klimat

Hur lever folk världen över i extrema väderförhållanden? Det ville David Batra ta reda på och besöker några av världens kallaste, varmaste, blåsigaste, torraste och blötaste platser. I första avsnittet reser han till Ojmjakon – en by i Sibirien och världens kallaste bebodda plats, där han bland annat går på utedass i minus 50 grader. Dessutom besöker han regniga Borås!

Premiär: 1 november 2022, SVT play.

David Batra reser jorden runt för att ta reda på hur människor lever i extrema väderförhållanden. Foto: SVT

5. Över Atlanten

Ny äventyrlig säsong

I serien Över Atlanten får vi följa en grupp kända svenskar segla över Atlanten från Gran Canaria till Karibien. Resan tar ca 18 dagar och gruppen utsätts för såväl yttre som inre prövningar! Hur är det att inte se land på nästan tre veckor? Tänk om det blir storm? Och hur fungerar gruppdynamiken? I den nyaste säsongen får vi bland annat följa artisten Casper Janebrink, dansprofilen Ann Wilson och artisten Looren Talhaoi på resan.

Premiär: september 2022, Kanal 5 och Discovery+.

6. Husdrömmar Sicilien

Äntligen säsong 3

I två säsonger har vi fått följa paret Marie och Bill rusta upp sitt rosa drömhus på Sicilien i Italien, och nu väntas en tredje säsong komma! I serien får vi följa med till det 450 kvadratmeter stora palatset ”Palazzo Cirillo” där såväl interiör som den igenväxta trädgården med citronträd och apelsinlundar rustas upp och blir till en drömmig Medelhavsoas för familjen.

Premiär: 20 oktober, SVT play

Familjen har stött på flera motgångar under tiden i Italien, men wow så vackert det blir! Foto: Janne Danielsson/SVT


Text: Karin Wimark • 2022-09-23
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen